Közélet

Elköltözött Szegedről a köztársasági elnök, hétvégente azonban szívesen tér vissza a Napfény Városába Sulyok Tamás

Elköltözött szegedi társasházi lakásából és immár egy Budán lévő ingatlanában tölti a hétköznapokat a köztársasági elnök. A Blikk úgy értesült, hogy Sulyok Tamás hétvégére viszont szívesen tér vissza Szegedre, és gyakorta látják az utcában lakók őt és a testőröket.

A lap kiemelte, hogy az biztos, hogy egyelőre nem rendezkedett be a Béla király úti államfői rezidencián, ahol minden valószínűség szerint még az elődje, a leköszönt államfő, a szegedi Novák Katalin él mindaddig, amíg nem biztosítanak számára egy megfelelő színvonalú hivatali lakást.

A HÉTKÖZNAPOK BUDAPESTEN TELNEK

“Hétfő reggel láttam Sulyok Tamást, amint útnak indult a szolgálati autójával. Hatalmas, fekete Mercedes, két civillel az első ülésen. Mögöttük egy szintén sötét színű terepjáró haladt a testőrökkel” – árulta el egy, az államfő szegedi otthonának közelében lakó személy a lapnak. Úgy tapasztalták a helyiek, hogy a köztársasági elnök a hétköznapokat immáron Budapesten tölti a feleségével együtt, de tudomásuk szerint nem fogadtak el semmilyen felajánlott állami ingatlant, hanem a saját lakásukban töltik az éjszakákat. Korábban még a szegedi lakásából ingázott az új köztársasági elnök Budapestre. Ezek szerint tehát egyre ritkábban láthatjuk majd Szegeden.

KEDDEN IS OTT VOLT KARIKÓ KATALIN DÍSZVACSORÁJÁN

“A hétvégére hazatérnek Szegedre, néha lehet is látni az elnök urat. Sőt, ilyenkor a felesége sokszor maga vezeti a családi autójukat” – tette hozzá az informátor. Egy közvetlen szomszéd is megerősítette mindezt, hozzátéve: kedden este Sulyok Tamás díszvacsorát adott a Nobel-díjas tudósnak, Karikó Katalinnak a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt követően pedig nem utazott el Budapestre, hanem a szegedi lakásán töltötte az éjszakát. Majd szerda reggel látták elhajtani a megszokott, két járműből álló konvojt. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb