Kikapcs

Negyvenöt éves a szegedi trolibusz közlekedés: izgalmas időutazásra hív az SZKT a jeles évforduló alkalmából

Szegeden 45 éve, 1979-ben indult meg a trolibusz közlekedés a Bartók tér és Újszeged között, 5-ös jelzéssel. A születésnap alkalmából a Szegedi Közlekedési Társaság egy ünnepi sorozattal fog megemlékezni a trolibusz közlekedés fejlődésének stációiról, naponta bemutatják a városunkban közlekedő korabeli és mai járművek egy-egy típusát, és minden típusról egy-egy volt vagy jelenlegi kollégájuk osztja meg velünk néhány gondolatát, tudatta a Társaság.

Beszámolójuk szerint Szegeden 45 éve, 1979-ben indult meg a trolibusz közlekedés a Bartók tér és Újszeged között, 5-ös jelzéssel. Ezt követően 5 év alatt épült ki a szegedi trolihálózat – az 5-6-7-8-9-es vonal, melynek 2010-13 között volt további jelentős bővítése a 8-as meghosszabbításával és a 10-es trolibuszvonal felavatásával.

Ígéretükhöz hűen, közösségi oldalukon már meg is jelentek az első visszaemlékezések a szegedi trolik történelméből, melyek között böngészve újabb és újabb darabokkal nosztalgiázhatunk egészen április 29-ig. Az eddig megjelent visszaemlékezéseket mutatjuk most meg nektek:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: szkt.hu/Szegedi Közlekedési Kft FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb