Sport

Drámai küzdelmet láthattunk Veszprémben: nem sikerült megállítanunk a hazaiakat!

Veszprémben folytatódott a kézilabda háború: a Pick Szeged bár küzdött, de a hazai pálya előnyét kihasználva a Veszprém győzedelmeskedett. Lássuk, hogyan alakult a mérkőzés!


A K&H férfi kézilabda liga legizgalmasabbnak ígérkező csatája volt ma, ugyanis a Telekom Veszprém otthonában szerepelt az OTP Bank – Pick Szeged. A mérkőzés különösen fontos volt, hiszen a bajnoki döntő első mérkőzésének helyszínét is ez a találkozó döntötte el. A végeredmény 36-27 a Veszprém javára, amely bizonyította, hogy a hazai pálya milyen nagy előnyt jelenthet a kézilabdában.


A mérkőzés elején a Pick Szeged próbálta átvenni az irányítást, de a Veszprém hamar magához ragadta a kezdeményezést. Sajnos több fontos játékos hiánya is nehezítette a helyzetünket, hiszen Bánhidi Bence és Szita Zoltán sérülése miatt nem léphettek pályára. A fiatalok, mint Fekete Gellért is esélyt kaptak, de a tapasztalat hiánya érződött a játékukon. A csapat küzdeni tudását dicséri, hogy a mérkőzés második felében fel tudtak zárkózni, de a Veszprém rutinja és a hazai közönség támogatása végül meghatározó volt.


A szegedi csapat legközelebbi mérkőzése április 27-én lesz, amikor az Eger vendégeként lépnek pályára. A Szeged365 Family biztosan szorít majd a csapatnak, hiszen minden mérkőzés fontos lépés a szezon végső célja, a bajnoki cím felé. A szegedi drukkerek hűsége és támogatása kulcsfontosságú lehet a szezon hátralévő részében.


A kézilabda történetében gyakran fordul elő, hogy a hazai pálya jelentős előnyt jelent a csapatok számára. Statistikák szerint a hazai csapatok győzelmi aránya jelentősen magasabb, mint a vendégcsapatoké. Ez a pszichológiai és fizikai előny a közönség támogatásából adódik, ami extra motivációt jelenthet a játékosok számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb