Smart SzegedVideo365

Fenntartható és egészséges – ilyen az Európában egyedülálló algagyár Szeged mellett

Micsoda? Alga-gyár? Hol? Éppen Szeged mellett! A Szeged365 csapata bejárta a tiszaszigeti Alga-System Kft. termelési gyárát, hogy jobban megismerje azt a forradalmian új módszert, amellyel csökkentik a vízfogyasztást és környezetbarát módon termelnek alga kapszulákat. Mucsiné Dr. Hoffmann Anna gyógyszerész mutatta be a gyár működését, amiben többek között egy egyedi víz visszaforgató-rendszer is található.

A víz visszforgató rendszer lehetővé teszi a tápanyagok hatékony felhasználását, miközben minimalizálja a vízfogyasztást. A reaktortérben a tápanyagok csöveken érkeznek, majd 3-4 napig az algák szépen növekedhetnek mielőtt centrifugálják őket. A laboratóriumban előzetesen mintát vesznek és megvizsgálják a centrifugálás lehetőségét, mielőtt további feldolgozásra kerülne.

A centrifuga 7000 fordulat/perc sebességgel működik, amely sűrű, sötétzöld alga masszát hoz létre. Ezeket a masszákat tálcákon helyezik ki, és pár óra alatt szárított algává alakulnak. Ezek után következik az alga kapszulázó gép, majd a csomagolás és címkézés folyamata.

Az alga fogyasztás számos kedvező élettani hatással jár, amelyeket több tudományos kutatás is alátámasztott. Ezek közé tartozik az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás, a szív- és érrendszeri egészség támogatása, valamint a vércukorszint optimalizálása.

A tiszaszigeti Alga-System Kft. megoldása nemcsak a vízgazdálkodást teszi hatékonyabbá, hanem hozzájárul a fenntartható és egészségesebb életmód kialakításához is.

Ha többet szeretnél megtudni erről az innovatív módszerről és az alga termesztésről, látogass az Alga-System Kft. honlapjára, vagy Facebook oldalára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb