Kikapcs

Jótékonysági filmvetítést tartanak Szegeden: az őszi országos premier előtt láthatjuk Szőke András alkotását

A Magyar Rotary Clubok Szövetsége május 13-án, hétfőn, az őszi országos premier előtti jótékonysági bemutatót rendez Szőke András Brigádnapló című filmjéből, több városban egyidőben. Szegeden a vetítés a Belvárosi Moziban lesz 20.30 órakor – tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.

A jótékonysági vetítéseket a Magyar Rotary Clubok Szövetsége szervezi, amely 56 Rotary klubot fog össze országszerte Győrtől Szegedig, Pécstől Budapesten keresztül Nyíregyházáig. Mint írják, május 13-án 11 városban lesz látható premier előtt a Brigádnapló: Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Csongrádon, Székesfehérváron, Sopronban, Szombathelyen, Szentendrén, Kecskeméten, Szolnokon és Kiskunhalason. A vetítésekre csaknem 2000 nézőt várnak, akik a film után több helyszínen az alkotókkal, szereplőkkel is találkozhatnak.

A jegyekből és a támogatásokból befolyt összegből az adott város Rotary klubjainak segítségével gyermekeket és fiatalokat támogatnak.

SZENTESI, EREDETI BRIGÁDNAPLÓ IHLETTE A FILMET

A filmről szólva a közleményben kiemelik, hogy Szőke András rendező a tőle megszokott, keserédes stílusával fogott bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával.  “A film a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait” – írják az ismertetőben.

Szegeden a vetítésre a Belvárosi Moziban kerül sor, a Rotary Club Szeged Dóm, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, és a Szeged-Tisza Rotary Club szervezésében. Az esemény 20.30-kor kezdődik.

REVICZKY GÁBOR, FÁBRY SÁNDOR, KAUTZKY ARMAND ÉS BADÁR SÁNDOR IS FELTŰNIK A FILMBEN

A Brigádnapló című szatirikus vígjáték producere Mészáros Zoltán, operatőre Bán-Horváth Attila, a forgatókönyvet Nemes Orsolya és Szőke András jegyzi. A filmben Szőke András mellett többek között Reviczky Gábor, Szarvas József, Györgyi Anna, Fábry Sándor, Badár Sándor, Gáspár Tibor, Zelei Gábor, Vida Péter, Kautzky Armand és Bede Róbert játszik.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb