Sport

Szegedi bokszolónk: Magyar Kinga Zágrábban küzdött a ringben a WBC és a WBA világbajnoki címért

Tegnap este Magyar Kinga szegedi fiatal bokszoló szállt ringbe Zágrábban, a világbajnoki címért küzdött. Ellenfele a horvát Ivana Abazin volt. A sportoló végül nem győzedelmeskedett, de így is büszkék vagyunk rá. Hajrá!

SZOROS KÜZDELEM VOLT, DE VÉGÜL KINGA A PONTOZÁSBAN ALUL MARADT

A WBC betöltetlen női váltósúlyú világbajnoki címe, valamint a WBA interim, azaz ideiglenes öve volt a tét szombaton késő este Zágrábban, ahol a helyi Ivana Habazin és a szegedi Magyar Kinga feszült egymásnak. Az ütközetet bátran, támadó felfogásban kezdte a Simon Zsolt által felkészített Magyar, miközben a hazai Habazin másodszándékú bokszra rendezkedett be. Ez a forgatókönyv gyakorlatilag végig kitartott a küzdelmes 10×2 perces összecsapás alatt, azaz Magyar igyekezett diktálni a tempót, míg megfontoltabb horvát riválisa távolról, kontrázva próbálta kontrollálni az eseményeket. A záró gongot követően jöhetett a pontozás, a bírók pedig egyhangúan, 99-92, 97-93, 98-92 arányban Habazint látták jobbnak, aki ezzel újra világbajnoknak vallhatja magát- olvasható a Profiboksz.hu oldalán.

KINGA CSEPPET SINCS ELKESEREDVE, ÓRIÁSI ÉLMÉNYT TUDHAT MAGÁNAK

“A tegnap este volt karrierem legnagyobb állomása! Bokszolhattam a WBC és a WBA világbajnoki címért Ivana Habazin ellen! Sajnos pontozással kikaptam ,de óriási élmény volt! Most egy nagy pihenő jön”árulta el Facebook oldalán Kinga.

Büszkék vagyunk rád, csak így tovább haladj az utadon!

Fotó: FB/ Magyar Kinga sportolói oldal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb