Közélet

Megvan a ROADPOL és a SpeedMarathon eredménye: hiába szóltak időben, így is több ezer gyorshajtót fogtak a rendőrök egy nap alatt

SpeedMarathont tartott a rendőrség az utakon. Az egynapos razzia pénteken indult, és 24 órán át mértek Szegeden például több, mint 90 helyszínen, ugyanakkor egy egyhetes fokozott ellenőrzést is tartottak a zsaruk. Most mind a két akciónak az eredményét közölték, és hiába szóltak előre, így is több ezer gyorshajtót fogtak.

A múlt héten írtuk meg, hogy csak Szegeden több mint 90 helyszínen fognak mérni pénteken, és hiába közölték a pontos helyszíneket az ország területére nézve, így is több ezren szaladtak bele gyorshajtás miatt a rendőrökbe.

15 EZER ESETBEN INTÉZKEDTEK EGY HÉT ALATT

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tartott a rendőrség országos akciót 2024. április 15. és április 21. között – írták a police.hu-n, majd hozzátették, hogy a gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg. Az egy hét alatt Magyarország közútjain a Speedmarathon napján tartott akció kivételével a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 15 988 esetben intézkedtek a rendőrök.

A TAVALYINÁL KÉTEZERREL TÖBB GYORSHAJTÓT FOGTAK

A Speedmarathon számai is elképesztőek, hiszen 24 óra alatt pénteken közel nyolcezer sebességtúllépőt mértek be a rendőrök. Ez közel kétezerrel több a tavalyi eredményhez képest – emelték ki a hivatalos honlapjukon. Itt azt kiemelték, hogy a lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a mérések helyszíneit.

Az összesen 837 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1 365 helyszínen 546 443 járművet ellenőriztek, közülük 7 913 lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet.

A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb