Mindenmás

Pénteken ismét változhatnak az üzemanyagárak, hogy mennyire fogunk örülni, mutatjuk

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 3 forinttal, míg a gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fognak kevesebbet fizetni. Az eddigi gyakorlat szerint arra számíthatunk, hogy közel azonos mértékben csökkennek majd a kutak árai is, írja a holtankoljak.hu.

Mint korábban megírtuk, a szerdai kormányülést követően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette: az áraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz, erre két hetet adnak a kereskedőknek, ha ez nem történik meg, akkor beavatkoznak. Nagy Márton kifejtette, hogy a kormány és a Magyar Ásványolaj Szövetség között van egy megállapodás, amely alapján a hazai üzemanyagáraknak a régiós átlagáraknak megfelelően kell alakulnia.

Annak érdekében, hogy ezt a megállapodást érvényre juttassák, a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz.

KÉT HETET KAPTAK

“A kormány időt adott az üzemanyag-kereskedőnek, méghozzá két hetet., hogy a régiós átlaghoz térjenek vissza. Két hét múlva a kormány újra előveszi ezt a kérdéskört, megnézi az árak alakulását és kemény eszközökkel be fog avatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárakhoz” – jelentette be Nagy Márton.

EZEKRE AZ ÁRAKRA SZÁMÍTHATUNK PÉNTEKTŐL

A holtankoljak.hu szerint péntektől az alábbi átlagárakra számíthatunk, mely kalkuláció az oldalukon megjelenő töltőállomások üzemanyagárainak átlagából számol: 

  • 95-ös benzin: 647 Ft/liter
  • Gázolaj: 633 Ft/liter 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb