Közélet

Hatalmas elismerés: Csongrád-Csanád vármegyei lett „az év tűzoltója”

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette Albert Dávid címzetes tűzoltó zászlóst, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét. 

A hódmezővásárhelyi születésű tűzoltó zászlós 2006. szeptember 1-jén kezdte meg munkásságát az akkori Hódmezővásárhelyi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságon. Tanulmányait a Szegedi Tűzoltóság vezetése alá tartozó, akkor még működő Algyői Tűzoltó Laktanyában kezdte meg. 10 hónapos képzést, majd vizsgát követően a hódmezővásárhelyi C szolgálati csoportban beosztott tűzoltóként kezdte el a gyakorlati tapasztalatok elsajátítását. Mivel a csoportban nagyon sok tapasztalt és jó szakember kollegával dolgozhatott együtt, így hamar belecseppent a tűzoltó életbe. 

2015-BEN LETT TŰZOLTÓ ZÁSZLÓS

Albert Dávid 2008-ban soron kívüli előléptetésben részesült kiemelkedő munkája elismeréséül, és már az 1/1-es beosztásban találta magát, azaz elsődlegesen beavatkozó és életmentéssel megbízott személlyé vált.  Pályafutása során számtalan káresemény felszámolásában vett részt, ideértve a tűzeseteket, gépjármű, – kötöttpályás baleseteket és viharkárokat. 2010-ben a Borsod Megyét sújtó árvízi védekezésben is részt vett Ócsanáloson, ahol több falvat mentettek meg a természeti csapástól. A 2012-es évben amikor a Tűzoltóság Katasztrófavédelemmé alakult, az A csoportban folytatta további szolgálati életét, ahol újabb barátokra és sporttársakra talált – írja a Promenad24

Mivel a sport korábban is életének szerves része volt, így rendszeres résztvevőjévé vált a Katasztrófavédelem és egyéb egyesületek által szervezett különféle sporteseményeknek, mint úszás, fekvenyomóverseny, atlétika, sportlövészet. 2013/2014-es évben végezte el a Tűzoltó Szerparancsnoki képzést, mellyel tűzoltás vezetésére vált jogosulttá. 2015- ben Tűzoltó zászlóssá léptették elő. 

ÚJABB LENDÜLETET AD A DÍJ NEKI

Ezek után 2020-ban Nehézgépes vizsgát tett, és mivel mindig is érdekelte a tűzoltó technika, ezért 2021-ben magasból mentő gépjárműre vizsgázott és különlegesszerkezelő beosztást lát el azóta is a Hódmezővásárhelyi Tűzoltóparancsnokságon. Kollégáival mindvégig jó kapcsolatot ápol, mely a tűzoltó életen kívül is komoly barátságokban nyilvánul meg.  Úgy érzi, hogy egy jó csapat nélkül nem sikerülhetett volna, és nem vehette volna át a díjat, amit közös munka eredményének tekint. 

A szolgálatban a szomorú események ellenére és a kötelezően elvégzett feladatok mellett, mindig humorral próbálja feldobni a kollégák hétköznapjait. 

„Köszönöm a miniszteri díjra való felterjesztést előljáróimak, és a belém fektetett bizalmat. Óriási elismerésnek tartom a kitüntetést és a további évekre nézve egy újabb lendületet és motivációt ad számomra” – osztotta meg gondolatait Albert Dávid.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb