Sport

Evezős olimpiai kvalifikáció Szegeden: megvan a nyertese a Maty-éren zajló döntőnek, ezüstérmes lett két szegedi evezős (frissítve)

Szombat reggel nagy küzdelem volt a Maty-éren zajló kontinentális olimpiai kvalifikációs, illetve parakvalifikációs evezős regattán. Gadányi Zoltána megnyerte a B döntőt, ezzel hetedik helyen zárt a szegedi versenyen. Gadányi megelőzte a svéd, finn és lett ellenfelét. Büszkeségeink, férfi kormányos nélküli kettes Szabó Bence és Furkó Kálmán ezüstérmet szerzett.

SZABÓ BENCE ÉS FURKÓ KÁLMÁN EZÜSTÉRMES SZEGEDI EVEZŐSÖK

Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján. Nagyon gratulálunk, büszkék vagyunk a szegediekre, csak így tovább!

GADÁNYI MAGABIZTOS RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT, PETŐ ZSOLT PARAEVEZŐS A MÁSODIK HELYEN VÉGZETT

A B döntőkben magyar részről Gadányi állt rajthoz, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott (8:15.39 p), ezzel megelőzve svéd, finn és lett ellenfelét. A paraevezősöknél Pető Zsolt a pénteki pályaosztó futamhoz hasonlóan a spanyol Javier García Martínez mögött másodikként ért célba. Ebben a számban mindössze egy kvótát osztottak Szegeden, ezt pedig a spanyol futamgyőztes szerezte meg, így Pető – Gadányihoz hasonlóan – a luzerni világkvalifikációs regattán próbálkozhat még májusban. A Galcsó Vencel, Szőllősi Balázs összeállítású könnyűsúlyú kétpárnak nem rendeztek B döntőt, így szintén a hetedik helyen zárt.

“Most már az edzőmmel, Polivka Dórával úgy érzem, kezdünk megvilágosodni, hogy mi is történt és min tudunk majd változtatni. A futamgyőzelmet mindenképpen szerettem volna megcsinálni, és emellett az volt a feladat, hogy egy jó, egyenletes pályát tudjak végig jönni, és próbáljam megtartani azt a tempót, amit előzetesen kitűztünk. Ez sokkal jobban sikerült, mint az elmúlt két napban” – mondta az MTI-nek a futam után Gadányi Zoltána, majd edzője hozzátette, büszke tanítványára, mert sikerült túltennie magát a pénteki futamon. Polivka azt is kiemelte, jól sikerült a felkészülés, éppen ezért nem bizonytalanodott el ettől a versenytől, de három hét múlva jobban el kell majd találniuk a finomhangolást és akkor Gadányi talán Luzernben megszerezheti az olimpiai indulási jogot”- mondta Gadányi az MTI.hu-nak.

A KVALIFIKÁCIÓS REGATTA A DÖNTŐIRE HOLNAP KERÜL SOR

A kvalifikációs regatta A döntőire vasárnap kerül sor, a magyarok közül Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősöknél küzdhet a párizsi kvótáért. A csütörtöktől vasárnapig tartó kvalifikációs regattán 13 kvóta talál gazdára: az egypárevezősöknél az első három helyezés ér biztos olimpiai indulási jogot, míg a könnyűsúlyú kétpárban az első kettő biztosítja helyét a játékokon, a paraevezősöknél viszont csak a győztes váltja meg a jegyét Párizsba- közölte az MTI.hu.

Fotók: MTI.hu.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb