Közélet

Gubanc Szegeden, Joób Márton vált: újra össze kell gyűjteni az ajánlásokat, megszólalt a korábbi jelölő szervezet elnöke is

Mint korábban Joób Márton bejelentette, polgármesterjelöltként indul a június 9-ei választáson, a Szögedi Polgárok Egyesület égisze alatt. A képviselő csütörtökön szerkesztőségünknek küldött közleményéből kiderült, Joób Márton és csapata a mai napon úgy döntött, hogy újra összegyűjtik az induláshoz szükséges ajánlásokat, és a korábbi jelölő szervezet nélkül, teljesen függetlenként vágnak neki a választásoknak. A történtekről megkérdeztük a korábbi jelölő szervezet elnökét, Bakai Csabát is, mutatjuk, mit reagált a történtekre.

ÚJRA ÖSSZEGYŰJTIK AZ ALÁÍRÁSOKAT

“Lényegében egy hét alatt összegyűjtöttük a szükséges aláírásokat valamennyi választókörzetben, a polgármesteri ajánlásra pedig az induláshoz szükséges mennyiség háromszorosát. Ennek ellenére Joób Márton és csapata a mai napon úgy döntött, hogy újra összegyűjtik az induláshoz szükséges ajánlásokat, és jelölő szervezet nélkül, teljesen függetlenként vágnak neki a választásoknak” – írták közleményükben, majd okként azt tüntették fel, hogy “a jelölő szervezet elnöke Bakai Csaba olyan dolgot tett és olyan dolgok kerültek vele kapcsolatosan napvilágra, amikről korábban nem volt tudomásunk”- írták, ezért nem működnek tovább együtt vele.

FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLTKÉNT INDUL

Szerintük, “egy tudatos ellehetetlenítésről van szó, amelynek egyetlen célja, hogy Joób Márton ne tudjon kiállni Botka Lászlóval szemben a június 9-ei önkormányzati választáson”, de elmondásuk szerint nem adják fel, mert úgy gondolják, hogy egy várost nem pártpolitikai alapon kell vezetni, hanem az itt élő embereket érintő ügyek mentén.

BAKAI CSABA MEGKÖNNYEBBÜLT

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Bakai Csabát, a Szögedi Polgárok Egyesület elnökét, aki elmondta, a különválásuk oka, hogy Joób Mártonnal szinte semmiben nem tudtak megegyezni. Megkönnyebbült, hogy szétváltak, de ennek ellenére sok sikert kíván neki a választásokhoz. Mint Bakai Csaba elmondta, a későbbiekben részletesen beszámol majd szerkesztőségünknek a történtekről, természetesen arról is tudósítani fogunk nektek.

Joób Mártont is kerestük az indulásával kapcsolatos változások miatt, ő is későbbre ígért választ az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb