Közélet

Korábban Fideszes, közismert szegedi képviselő jelent meg Joób Márton oldalán, aki ma bemutatta a jelöltjeit

A Fidesz és a Botka Lászlóval az élen induló Összefogás Szegedért Egyesület is bemutatta már a képviselőjelöltjeit Szegeden, ma pedig Joób Márton is ismertette a Szögedi Polgárok Egyesület alatt induló női jelöltjeit. A listán olyan nevek tűntek fel, mint Chovanecz Kata, aki eddig a Fidesz égisze alatt politizált, vagy Joób Dóra, Joób Márton felesége.

“A mai napon ígéretemhez híven szeretném bemutatni a Szögedi Polgárok Egyesület női képviselőjelöltjeit” – áll a Joób Márton által szerkesztőségünknek küldött közleményben.

BALOLDALI ÉS JOBBOLDALI ÉRZELMŰ JELÖLTEK IS VANNAK

“Mielőtt azonban megtenném, szeretném elmondani, hogy nagyon izgatott vagyok, mert ezekben a napokban több ezer emberrel beszélgetünk az aláírások kapcsán, és rengetegen támogatnak abban, hogy szükség van egy olyan erőre, ami nem pártpolitikai alapon szerveződik, hanem civil, a pártoktól független egyesületként, minden szegedi polgár érdekeit képviselve. Csapatunkban mind baloldali, mind pedig jobboldali érzelmű jelöltek is vannak, ami összeköt bennünket az Szeged városáért valamint az itt lakókért való tenni akarás” – hangsúlyozta a politikus, aki hozzátette, hogy több körzetben már meg van az induláshoz szükséges aláírás.

NYOLC NŐ INDUL

“Büszke vagyok arra, hogy a csapatunkban 8 nő is indul, amely azt gondolom, hogy mindenképpen egyedülálló a szegedi politikában. Kevés szó esik a politikában a nőkről, pedig fontosnak tartom, hogy nagyobb teret adjunk nekik közéletben, mert sok mindent jobban látnak, mint mi férfiak” – hangsúlyozta Joób Márton, aki elsőként a feleségét, Joób Dórát mutatta be, aki a 17-es választókörzetben Újszeged-Odessza városrészben indul.

“Tizenegy gyermekes édesanyja. Három diplomát szerzett, de ideje nagy részét családunk fenntartására fordítja, emellett pedig hitoktató. Mindig is szívesen vett részt a társadalmi életben. Véradásokat, családi napokat, egyéb eseményeket szervez, továbbá mind az óvodában, mind az általános és középiskolában a szülői munkaközösség aktív tagja, illetve vezetője. Ő maga is a körzetben lakik, így nagyon jól ismeri a körzet sajátosságait és az itt élő családokat. Kiemelten fontos számára a családok, a gyermekek és az idősek felé való segítségnyújtás. Blogján keresztül anyák tízezreinek nyújt támogatást, bátorítást” – áll a közleményben.

CHOVANECZ KATA IS INDUL

Joób Márton Chovanecz Katát is maga mellett tudhatja, aki a 15. körzetben, Felsővároson indul. “Talán nem szükséges bemutatnom, aki egyébként kétgyermekes édesanya, és vállalkozó. Az elmúlt években bebizonyította, hogy az a szegediek melletti kiállás és a jogszerűség a legfőbb csapásvonalak számára. Több rendeletmódosítás fűződik a nevéhez. Csapatunk tagjaként továbbra is vállalja a társasházban élők és IKV-s bérlők jogi védelmét és képviseltét. Fontos célunk az IKV rendbetétele, amiben nagyon számítunk Katára” – emelte ki.

Szentmihály-Kecskés-Klebelsberg telep-Gyálarét képvislőjelöltje Ábrahámné Kiss Szabina lesz, aki egy 33 éves, 3 gyermekes tősgyökeres szentmihályi édesanya. “Jelenleg pályázatíróként tevékenykedik, illetve a családi vállalkozásokban vesz részt. A településrészen eddig is aktívan részt vett a közösség építésében,,szépítésében. (Pl: harc az általános iskola újranyitásáért, óvodai csoportok bővítése, fő tér díszítése) Korábban élt a zártkerti övezetben is,így a Délikert városrész zártkertes csoportjának minden problémáját saját tapasztalat útján ismerii. Közvetlensége és nyitott természete miatt a körzetben élők tudják,hogy bármikor,bármiféle problémával fordulhatnak hozzá bizalommal.”

ÚJSZEGED-SZŐREG ÉS FELSŐVÁROS IS NŐI JELÖLTEKET KAP

Veszelinov Annamária, a 19. körzet, Újszeged-Szőreg képviselőjelöltje. “Háromszoros nagymama, vállalkozó, egykori sportoló. Szívügyének tartja a szőregi rózsának és a kertészetnek a megbecsülését, valamint a Szőregi Rózsafesztivált. Újszegeden, a Kállay lakópark fejlesztésének már most az egyik legnagyobb élharcosa” – írja a közleményben, amelyből kiderült, hogy Bódi Rozália, a 16. körzet, Felsőváros képviselőjelöltje lesz. Ő “két gyermek édesanyja, aki ebben a körzetben több, mint 30 éve egyéni vállalkozó, így tökéletesen ismeri a városrész sajátságait, problémáit, és az itt élő embereket. Céljai között szerepel az újonnan átadott, üresen pangó sportuszoda elérhetővé tétele minden felsővárosi lakos számára.”

JOÓB MÁRTON LÁNYA IS JELÖLTEK KÖZÖTT

A jelöltek között van Farkas-Wettstein Dalma, aki a 12. körzetben, Tarjánban indul, “tizenöt éve kisgyermekekkel foglalkozik, amely nem csak a szakmája, hanem a hivatása és hobbija is egyben. Vidám, nyitott, segítőkész, barátságos személyisége miatt nem csak a gyerekek, de a felnőttek is nagyon kedvelik.”

Szabó Kriszina az 5. válaszókörzetben, Móravároson indul, “ahol felnőtt és jelenleg is él, így tisztában van az ott élők igényeivel.  Két gyermek édesanyja. Küldetése, hogy harcoljon az ott élők körülményeinek jobbá tételéért.”

Végül, de nem utolsó sorban a 14. körzetben, Joób Márta lánya, Kálló-Joób Gréta indul. “Részvételének fő oka, hogy a fiatalok felé is nyissunk. Tavaly férjhez ment, jelenleg egyetemista, informatikát és közgazdaságtant tanul. Többedmagával ő képviseli a fiatalos lendületet, ami csapatunk fontos értéke” – derült ki a közleményből, amelyben Joób Márton kiemelte, hogy függetlenek minden párttól, majd hozzátette, hogy határozottan kiállok amellett, hogy elég volt Szegeden a pártpolitikából.

A korábbi bejelentésekről itt írtunk:

VAN, AHOL MÁR MEGVAN A KELLŐ MENNYISÉGŰ ALÁÍRÁS IS

Mindeközben szinte egy időben egymással, mindkét László szombaton jelentette be, hogy összegyűjtötte az önkormányzati választáson történő induláshoz szükséges 500 ajánlást. A Fidesz-KDNP jelölt Fülöp László délután 3 környékén ejtette meg a dolgot, az Összefogás Szegedért színeiben induló Botka László pedig egy órával később. A többi polgármesteri székért induló jelölt – Joób Márton és a Mi Hazánkos Dr. Tímár Tamás – egyelőre nem tett bejelentést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb