Kikapcs

Jóslat, Törpi és Cifra csak rád vár: ingyenes ló simogató indul Szőregen

Szuper kezdeményezés látott napvilágot Szegeden. Ha mindig is érdekelt a lovak világa, eme csodálatos és fenséges állatokkal való ismerkedés, barátkozás, de még nem volt rá lehetőséged, most itt az alkalom. A szőregi Sebők Betti ugyanis gondolt egy nagyot, s elhatározta, saját lovain keresztül szeretné kicsit közelebb hozni a szegediekhez ezeket a gyönyörű állatokat, ezért elindítja ló simogatóját, ahol kicsiknek és nagyoknak is lehetőségük nyílik testközelből megismerkedni lovaival, Jóslattal, Törpivel és Cifrával.

Mint Betti írta szerkesztőségünknek, saját tudását és tapasztalatait szeretné átadni az érdeklődőknek. A résztvevők megtanulhatják, hogyan kell megfelelően megközelíteni az állatot, szakszerűen vezetni, hogyan történik a lovak napi ápolása, hogyan kell helyesen használni a ló felszereléseket, egyáltalán mi a pontos megnevezésük. Betti továbbá beavatja az érdeklődőket a lovak nagyon alap anatómiájába, illetve megpróbál minden felmerülő kérdésre a lehető legszakszerűbben választ adni. A kicsik pedig simogathatják, répával etethetik a lovakat. Hozzátette, viszont lovaglásra nála nincs lehetőség.

HATALMAS ÉLMÉNY KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Mint elárulta, a kezdeményezést főállás mellett indította el, ezért előzetes bejelentkezést követően csak hétvégén, vagy munkaszüneti napokon tud az érdeklődők rendelkezésére állni. “A szabadidőmet szánom arra, hogy ennyivel segítsem azokat, akiknek sajnos nincs több tízezer forintja hetente, hogy eljárjon lovazni” – mondta el nekünk Betti. Hozzátette, gyerekek és felnőttek is jöttek már hozzájuk. “Egy sérült kisfiú is eljött, aki nagyon-nagyon boldog volt a lovak körül. Van egy jack russel terrier kislány kutyám is -Málna-, Ő is hatalmas sikert aratott. Folyamatosan játékra hívja az embereket. A gyerekek nagy örömmel játszanak vele is. Még a fájós derekú nagypapa sem bírta ki, hogy ne játsszon vele” – árulta el Betti.

A ló simogatásra Szőregen a Fácán utcában (Kübekházi út) van lehetőséged, további infókért, bejelentkezéshez keresd Bettit IDE kattintva.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

A fotókat köszönjük Bettinek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb