Közélet

A rácsok mögött is zajlanak az érettségik: hatan adnak számot tudásukról a Csillagbörtönben

Hatan kezdték május 6-án délelőtt az érettségit írásban magyar nyelv és irodalom tantárgyból a Csillagbörtön iskolakörletén. Ezt követően, matematika, történelem, angol nyelv, földrajz tantárgyakból maturálnak a hallgatók, tudatta a Szegedi Fegyház és Börtön.

KÖZEL 300 ELÍTÉLT FOLYTAT TANULMÁNYOKAT

Mint írták, az ország egyik legszigorúbb fegyintézetében az elítélteket a szabadulás utáni életre készíti fel, hogy befejezhetik az általános iskolát, szakmát tanulhatnak, gimnáziumba járhatnak. 2024-ben közel háromszáz elítélt folytat tanulmányokat a Szegedi Fegyház és Börtön mindhárom objektumában: a Mars téren, a Dorozsmai úti előzetes házban és Nagyfán a börtönben.

TÖBBEN A SZABADULÁS UTÁN IS FOLYTATNÁK A TANULÁST

A bástyafalak mögött az érettségi úgy zajlik, mint más külső oktatási intézetekben. A tanulók az érettségire készülődés folyamán megértették, hogy tanulni, tudni jó érzés, önbecsülésük növekszik, és másképp képesek látni a világot széleskörű ismeretek birtokában. A most érettségizők közül többen jelezték, hogy szabadulás után is folytatják a tanulást.

A Szegedi Fegyház és Börtönben 2004 óta érettségizhetnek elítéltek. Az eltelt idő folyamán évente átlagosan 10-12 fogvatartott maturált, közülük többen szakmát tanulnak.

Forrás és fotók: bv.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb