Sport

“A szívem olvad, amikor itt versenyzem!” – így készül a csütörtökön kezdődő szegedi parakenu világbajnokságra Varga Katalin

Csütörtökön kezdődik a szegedi parakenu világbajnokság, amelyen három MVM Szeged VE versenyző indul. Varga Katalin mellett Boldizsár Dalma és Suba Róbert is vízre száll a vb-n, közölte a Szegedi Vízisport Egyesület.

Kilenc versenyzővel vág neki a májusi szegedi világbajnokságnak a magyar para kajak-kenu válogatott. A keretbe a Szegedi Vízisport Egyesület mindhárom parakenu versenyzője is bekerült: így a vb-n Varga Katalinnak, Boldizsár Dalmának és Suba Róbertnek is szurkolhatunk.

“A SZÍVEM OLVAD, AMIKOR ITT VERSENYZEM”

A verseny előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kapta el egy interjúra Varga Katát. Mint a sportoló elárulta: “A szívem olvad, amikor itt versenyzem!” Az alábbiakban tudod meghallgatni Varga Katalin miként készül a világbajnokságra.

VARGA KATALIN ÉS SUBA RÓBERT MÁR TAVALY MEGSZEREZTE AZ INDULÁSI JOGOT

A tavalyi, duisburgi vb-n Kiss Péter Pál KL1 200 méteren világbajnoki címmel, Varga Katalin KL2 200 méteren bronzéremmel, Suba Róbert VL2 200 méteren negyedik hellyel, Molnár Nikoletta KL3 200 méteren pedig ötödik hellyel szerzett indulási jogot a szeptemberi párizsi paralimpiára. Számukra egy jó felmérés lesz a szegedi verseny, míg a többiek kapcsán Hajdu Botond úgy látja, három kategóriában van valós esély újabb kvóták megszerzésére.

BOLDIZSÁR DALMA LŐTÁVOLBAN VAN A KVÓTASZERZÉSTŐL

“Ez a női VL2-es kenunál Boldizsár Dalmát, a férfi KL2-es kajaknál Kiss Tibort, illetve férfi KL3-as kajaknál Kiss Eriket jelenti. Ők a tavalyi világbajnokságon is jól szerepeltek, tehát nekik lőtávolban van a kvótaszerzés. Két-három-négy-öt helyezéssel kell előrébb lépni a tavalyi eredményeikhez képest. Úgy vélem, ez még teljesíthető kihívás” – fogalmazott.

VARGA KATALIN AZ EGYIK NAGY ÉREMESÉLYES

A két legnagyobb magyar éremesélyes a KL1-ben négyszeres címvédő Kiss Péter Pál, illetve a női KL2-ben Varga Katalin lesz Szegeden. A para kajak-kenu világbajnokságot az európai pótkvalifikációs verseny után, a gyorsasági világkupával párhuzamosan rendezik majd a Maty-éren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb