Sport

A szegedi pótkvalifikációs versenyen szerzett párizsi kvótát Takács Kincső

Takács Kincső kvótát szerzett Magyarországnak a párizsi olimpiára, miután a második helyen végzett a kenu egyesek 200 méteres döntőjében a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén.

A hazai sportoló az előfutamban elért negyedik és a középfutamos harmadik helye után a csütörtök délutáni fináléban – amelyben az első két egység szerzett indulási jogot – nagyszerűen lapátolt és sikerült a második helyen beérkeznie.  Az európaiak számára a szegedi verseny kínálta az utolsó kvótaszerzési lehetőséget. Magyarországnak így a maximális 18-ból 16 indulási joga van – hat férfi kajakos, négy női kajakos, valamint három-három férfi és női kenus.

TAKÁCS KINCSŐ KIFEJEZETTEN SZERETI A 9-ES PÁLYÁT SZEGEDEN

Takács Kincső a döntő után az M4 Sportnak arról beszélt, hogy szereti Szegeden a kilences pályát, mert azon hallja a legjobban a szurkolókat, úgyhogy már emiatt jó előjelekkel várta a futamot. „Összeállt, mert ez már a harmadik 200-as futamom volt, az előfutam kritikán aluli volt, a középfutam már vállalható volt, de éreztem, hogy van még bennem.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb