Közélet

Szijjártó Péter: jövőre már legurulhatnak az első BYD modellek a szegedi gyár gyártószalagjairól – az együttműködés kiterjesztéséről tárgyalt a külügyminiszter

Magyarország európai gazdasági súlyát nagy mértékben növeli, hogy a BYD az autóbuszgyára után az első európai elektromosautó gyárát is Magyarországra hozza – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Szijjártó Péter hozzátette, a szükséges engedélyek birtokában az építési munkálatok Szegeden megindultak és zajlik az infrastruktúra kiépítése is, így jövőre már legurulhatnak az első BYD modellek a szegedi gyár gyártószalagjairól. “Nem állunk meg itt, hiszen számunkra fontos, hogy az autóipar minden egyes szegmense a gyártástól a kutatáson át, a szolgáltatásokig jelen legyen Magyarországon, így most már a BYD és Magyarország közötti együttműködés további kiterjesztéséről egyeztettünk.” Kiemelte, a jövő az elektromos autózásé. Azon országok gazdaságai lesznek a legerősebbek, ahol a jövő iparágának legnagyobb autógyárai épülnek – zárta gondolatait a külügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb