Kikapcs

Újdonságokkal, idén már negyedik alkalommal érkezik a Design- és művészetmenedzsment Fesztivál Szegeden

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a szegedi diákok a Design- és művészetmenedzsment fesztivált, a rendezvény ráadásul idén új formát ölt: az SZTE BTK design- és művészetmenedzsment mesterképzés hallgatói a művészeti programok mellett egy szakmai konferenciával is készülnek az érdeklődőknek – tudtuk meg az egyetemtől.

A május 17-i rendezvénynek a Grand Café ad otthont, ahol a konferencián túl performansz művészettel, könyvbemutatóval és tervezői vásárral várják az érdeklődőket. A 10-től 18 óráig tartó program díjmentesen látogatható.

A KONFERENCIA TÉMÁJÁT A KAR KÖLTÖZÉSE IHLETTE

A fesztivál gerincét jelentő konferencia a transzgresszió kortárs művészeti megjelenéséről szól majd – a témát a bölcsészkar egy részének költözése ihlette. A Petőfi Sándor sugárúti épületet felújítják, így a BTK néhány egysége, köztük a rendezvényt szervező Filozófia Tanszék erre az időre a Pulz utca 1. szám alá költözött. Az órákat a 19. századi épületben tartják, átellenben a Csillag börtönnel. A szakmai találkozó ötletét, amely az ország számos kutatójának felkeltette a figyelmét, ez a térpoétikailag összetett színtér adta.

A CÉL FELPEZSDÍTENI A VÁROS MŰVÉSZETI ÉLETÉT

A fesztiválon a magyar kortárs művészet egyik legizgalmasabb alkotójának, Fajgerné Dudás Andrea performanszára is sor kerül majd, végül az esemény András Edit művészettörténész könyvbemutatójával zárul. A rendezvény teljes ideje alatt pedig tervezői vásáron vehetnek részt és kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Grand Café külső terében. A design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók célja, hogy a rendezvénnyel felpezsdítsék a szegedi művészeti életet, hogy szakmai beszélgetéseket kezdeményezzenek. A rendezvényre hallgatótársaikat, a szakmabelieket, valamint a Szegeden és környékén élő, művészetet kedvelő közönséget várják. A rendezvény részletes programja IDE KATTINTVA érhető el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb