MindenmásVideo365

Idén sem maradtunk piruett nélkül Szegeden! Így fordult meg ma a 82 méter hosszú sétahajó a Tiszán (videóval)

Május elején írtuk meg, hogy ismét Szegedre látogatott az a 82 méter hosszú francia sétahajó, amelyik tavaly egy gyönyörű piruettet mutatott be a Tiszán! Mint megtudtuk, a Victor Hugo ma visszatért Szegedre, és délután 13 óra körül újból látványosan fordult meg!

A hajóra május elején Kipper Görgy olvasónk, és szegedi hajós-oktató hívta fel a figyelmünket, aki a közösségi oldalán osztott meg egy videót a Tiszán tartózkodó sétahajóról. Szerkesztőségünknek akkor azt írta, hogy “a Victor Hugo rövid ideig a Határkikötő előtt vesztegelt, majd folytatta útját Tokaj felé.”

A SZEMFÜLESEK MA IS KISZÚRHATTÁK

Ma azonban újból városunkon haladt keresztül a 82 méter hosszú francia sétahajó, és mint Kipper György írta: “ismét látványos piruettet mutatott be a Victor Hugo a Szegedi Vitorláskikötő előtti Tisza-szakaszon.” A szegedi hajós-oktató egy videót is mellékelt, így meg tudjuk mutatni nektek is a látványos táncot! A hajó egyébként a mérete ellenére is pillanatok alatt megfordult:

A Victor Hugo a Dunán, a Tiszán és a Rajnán szállít amúgy utasokat és 2000-ben építették.

Összesen 100 utast tud befogadni, 49 kabinja van és 82 méter hosszú. Ennél nagyobb hajók nem szoktak közlekedni a Tiszán, ugyanis a becsei duzzasztónál a méretesebb járművek már nem férnének át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb