Mindenmás

Napi pakk: esernyő legyen nálad! 23 fokkal és záporokkal indul a 28. Szegedi Borfesztivál a városunkban

Végre itt a csütörtök! Már csak pár óra, és elstartol a Szegedi Borfesztivál a városunkban. Azon meg sem lepődünk, hogy némi esőt is jósolnak ma Szegedre, de a megnyitóra elvileg szép időnk lesz! Sőt, a Borfeszt mellett a Fény Napját is megünnepelhetjük az ELI-ben, valamint lesz szabadtéri mozi és Tesis Buli is! Vegyél egy nagy lendületet, tudd le gyorsan a munkát, szedd elő az esernyőt, és igyál egy jó pohár bort a Széchenyi téren!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PIERCE BROSNAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Mózes, Botond, Hannibál, János, Simon, Szimonetta, Ubul és Ugod! Érdekességek:

  • 156 éve látta meg a napvilágot Somogyi Béla tanító, újságíró.
  • 113 éve született Rodolfo bűvész, érdemes és kiváló művész,
  • 97 éve Máthé Erzsi, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Színésze,
  • 71 éve Pierce Brosnan ír származású színész (James Bond, A panamai szabó, Mamma Mia!),
  • 58 éve pedig Janet Jackson amerikai pop énekes, zeneszerző.

BORFESZT, EGY KIS ESŐVEL FŰSZEREZVE

Csütörtökön startol a Borfesztivál Szegeden, így meg sem lepődünk azon, hogy némi csapadékot is kaphatunk a nyakunkba. Ezen a napon gyakran takarhatják felhők a napot és eső, zápor is kialakulhat. Az előrejelzések szerint Szegeden a kora délutáni órákban, majd este számíthatunk csapadékra. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

INDUL A NYÜZSGÉS! MA KEZDŐDIK A BORFESZTIVÁL

Elérkeztünk a 2024-es Szegedi Borfesztivál első napjához! Mától 11 napig a Boré és a 160 borászé lesz a főszerep, akik délután a Széchenyi téren már tárt karokkal várnak minket! A megnyitó délután kezdődik, íme az összes program:

Megnyitó:

  • 17.30 Felvonulás a Dugonics térről a Széchenyi térig a Pavane Táncegyüttessel és a borrendekkel (Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társasága, Szent Vince Borrend, Európai Borlovagok Magyarországi Rendje, Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa, Szőregi Rózsahölgyek Rendje Egyesület) 

ÁRKÁD Szeged színpad

  • 18.00 Megnyitó
  • 18.30 Gájer Bálint
  • 19.30 Jótékonysági borárverés
  • 20.00 Útközband

Pingvin Patika Színpad

  • 18.30 Ádám és a jazzrovarok
  • 20.00 Diskontroll 

Minden fontos infót itt találsz meg, a Kisokosunkban:

SZABADTÉRI FILMVETÍTÉS

A 28. Szegedi Borfesztivál ideje alatt a filmek szerelmeseire is gondolt a Belvárosi Mozi. Mint tudatták, a 8. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál (ZSIFF) felvezetéseként két szabadtéri mozizásra invitálnak minden szegedit. A vetítéseknek a Dugonics tér ad majd otthont.

FÉNY NAPJA AZ ELIBEN

Interaktív tudományos bemutatókkal, látványos kísérletekkel, izgalmas előadásokkal köszöntik a fény napját a szegedi ELI ALPS lézeres kutatóintézetben csütörtökön este.

TESIS BULI A HUNGIBAN

Lennarddal, JoerJuniorral és G3RIX-el jön ma a Tesis Buli a Hungiban, így ha a Borfeszt után még ropnál egyet, akkor irány a Stefánia!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb