Szegedi Arcok

Rangos elismerésben részesítette a Sportegyesületek Országos Szövetsége Kővári Árpádot, a szegedi kézilabdázás megkerülhetetlen alakját

Küldöttgyűlést tartott nemrég a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelyen díjakat is kiosztottak. Legnagyobb büszkeségünkre szegedi vonatkozás is akadt, Kővári Árpád, a legendás kézilabda edző, a szegedi Tisza Volán SC elnöke ugyanis kiemelkedő sportszervezeti vezető kitüntetésben részesült a szövetség által.

Rangos elismerést kapott a szegedi Tisza Volán SC elnöke, Kővári Árpád a tegnapi napon kiemelkedő sportszervezeti vezető kitüntetésben részesült, amelyet a Sportegyesületek Országos Szövetsége ítélt meg neki. A kézilabdázás egyik hazai és szegedi ikonja, Kővári Árpád ebben az évben tölti be a 80. életévét, neve összeforrt a hazai és szegedi férfi kézilabdázással, 1977. március 11-én elhódította a Magyar Kupát a Szegedi Volán vezetőedzőjeként.

A LEGMAGASABB OSZTÁLYBA JUTTATTA A SZEGEDI KÉZILABDÁT

Kővári Árpád a budapesti főiskolás ideje alatt a Ferencvárosban kézilabdázott, majd hazatérve Szegedre fiatalon lett a férfi kézilabdacsapat edzője. Kővári Árpád a legmagasabb osztályba juttatta, mint edző a szegedi kézilabdát, nem mellesleg két nemzeti (Magyar) kupagyőzelem is a nevéhez fűződik. Edzői munkáját egy idő után ügyvezető elnöki beosztásra cserélte, melyet most rangos elismeréssel honoráltak.

KOMOLY SZAKMAI MUNKÁT VÉGZETT

Kővári Árpád elnökségével több szakosztályt is üzemeltetett az egyesület. A kézilabda szakosztály és salakmotor szakosztály mellett, elindult a Tisza Volán Focisuli, sőt abból kiindulva NB II.-es felnőtt futball csapatot is működtetett, majd jött a jégkorong szakosztály és a karate szakosztály, később a sportlövő szakosztály az egyesület életében, melyeket mind Kővári elnökségével menedzselt az egyesület. A PICK Kézilabda Zrt. megalakulását követően a Tisza Volán SC újraépítette a kézilabda szakosztályát és alulról építkezve elindították az utánpótlás kézilabda megszervezését kilépve Szegedről, bevonva a Szeged vonzáskörzetében lévő településeket. Időközben a névadó vállalat, a Tisza Volán Zrt. is megszűnt, de a Tisza Volán SC Kővári Árpád vezetésével megmaradt, levédve a nevet és ma is négy szakosztályt (férfi-női kézilabda, jégkorong, karate, sportlövészet) működtet. Napjainkban Kővári Árpád elnökségével olyan utánpótlás nevelő egyesület működik, ahol a felnőtt csapatok mellett az utánpótlás neveléssel kitüntetett módon foglalkoznak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb