Sport

Lesz itt háború, no meg izgalom: az erőviszonyok újabb Szeged-Veszprém döntőt ígérnek

Az erőviszonyok újabb Szeged-Veszprém döntőt ígérnek a férfi kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét a hétvégén rendezik Tatabányán.

A szombati első elődöntőben a Szeged ellenfele a NEKA lesz, amelynek játékosai a mérkőzés idején még nem fogják tudni, bennmaradnak-e az élvonalban vagy kiesnek. A bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs van hátra, a PLER szombaton 18 órától hazai pályán játszik a Csurgóval. Döntetlen esetén a Komló esik ki, PLER-siker esetén a NEKA búcsúzik, ha pedig a Csurgó győz, a PLER esik ki.

KÉSZÜLHET SZEGED A DÖNTŐRE

A Szeged és a NEKA bajnoki meccsét december elején Balatonbogláron 39-30-ra, április végén házigazdaként 47-31-re nyerte meg a hétszeres kupagyőztes Szeged, amely második lett a bajnoki tabellán, így készülhet az egy hét múlva kezdődő döntőre.

A második elődöntőben a címvédő Telekom Veszprém a tavaly Magyar Kupa-bronzérmes Dabassal játszik. Az élvonalban október közepén hazai pályán 44-25-re, márciusban vendégként 40-32-re nyertek a bakonyiak, akik százszázalékos teljesítménnyel zárták a bajnoki alapszakaszt, így magabiztosan jutottak a fináléba.

23. ALKALOMMAL CSAPHATNAK ÖSSZE A KUPADÖNTŐBEN

A Veszprém és a Szeged 23. alkalommal találkozhat egymással a kupadöntőben, előbbi eddig 17-szer, utóbbi ötször győzött. A bakonyiak eddig 39 alkalommal játszottak döntőt a hazai kupasorozatban és harmincszor nyerték meg. A hétszeres győztes Szegednek a tavalyi volt a 22. fináléja.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb