Közélet

Hét katonai helikopter, hatalmas robajjal húzott el Szeged felett: a hónap végéig még többször megjelenhetnek

Idén januárban többfázisos, többnemzeti hadgyakorlatot kezdett a NATO összesen 32 ország részvételével, a Steadfast Defender 2024 várhatóan május 31-éig fog tartani. A NATO oszlopos tagjaként Magyarország is részt vesz a gyakorlatsorozatban. Már Szeged felett is elzúzott néhány helikopter, többen észrevették őket az égen. Mutatjuk, hol fedezték fel a repcsiket a szemfülesek.  

KISKUNDOROZSMA FELŐL, BORDÁNY-ZSOMBÓ IRÁNYBA HALADTAK, DE SZEGED FELETT IS ELHÚZTAK

Többen feltették Facebook csoportokba azt a kérdést, hogy honnan jöttek és merre tarthattak azok katonai helikopterek, amik ma repültek Szeged felett. Azt írják a csoport tagjai, hogy május végéig NATO gyakorlat van egész Európában. Ez valóban igaz, ugyanis még januárban többnemzeti hadgyakorlatot kezdett a NATO összesen 32 ország részvételével, köztük Magyarországgal is- írja a Portfolio.hu.

KISKUNDOROZSMA FELŐL, BORDÁNY-ZSOMBÓ IRÁNYBA HALADTAK, DE SZEGED FELETT IS ELHÚZOTT ÖSSZESEN 7 KATONAI HELIKOPTER

Beszámolók szerint a konvoj Kiskundorozsma felől nagy robajjal elhúzott Bordány-Zsombó irányába. Szegeden is észrevették, de a csoportba érkeztek élménybeszámolók Klárafalváról is. A gyakorlatozás e hónap végéig tart, azaz, lehet még számítani katonai forgalomra a légtérben.

Fotó: Szegeden láttam, találtam Facebook csoport/ Kószó László.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb