Sport

A Szeged megint közel volt, de a Veszprém ismét diadalmaskodott a Magyar Kupa döntőjében!

Tatabányán csapott össze a Veszprém és a Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében, ahol a végső győztes ismét a Veszprém lett, 33-30-as eredménnyel. Bár a szegediek minden erejüket beleadták, a címvédés most sem sikerült. Olvasd el részletes beszámolónkat a fordulatos mérkőzésről!

Tatabányán, egy felfokozott hangulatú mérkőzésen találkozott egymással a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében. Bár ez volt az első alkalom, hogy Tatabánya adott otthont a két csapat összecsapásának, nem ez volt az első alkalom, hogy a két város, a riválisok szembenéztek egymással a döntőben. Az elmúlt két évtizedben a Veszprém és a Szeged uralta a Magyar Kupát, a 2022-es év kivételével mindig ők vívták a döntőt.

A szombati elődöntők után, ahol a Veszprém a Dabast (38–27), a Szeged pedig a NEKA-t győzte le (39–33), mindkét csapat készen állt a nagy megmérettetésre. A mérkőzést Nedim Remili nyitotta meg egy korai góllal, amelyet Bánhidi Bence azonnal viszonzott. A mérkőzés során a Veszprém végig dominált, köszönhetően Remili kiváló formájának és Mikler Roland bravúros védéseinek.

A mérkőzés egyik legizgalmasabb pillanata az volt, amikor a veszprémi közönségkedvenc, Kentin Mahé gólját követően hatalmas hangorkán söpört végig az arénában. Azonban a Szeged sem maradt alul, Sostaric hibátlanul értékesítette a büntetőit, és a szegediek mindvégig tapadtak ellenfelükre. A második félidőben a Szeged többször is közel került az egyenlítéshez, de a Veszprém mindig megtalálta a módját, hogy növelje előnyét.

A végjátékban, amikor a Szeged még egyszer utoljára megpróbálkozott a fordítással, a Veszprém szilárdan megőrizte vezetését. A mérkőzés 33–30-as veszprémi győzelemmel zárult, így a Veszprém immár 31. alkalommal hódította el a Magyar Kupát. A Szeged teljesítménye azonban példaértékű volt, és biztosak lehetünk benne, hogy a Szeged365 Family büszkén tekinthet vissza erre az összecsapásra.

Tudtad, hogy a férfi kézilabda Magyar Kupa története 1951-re nyúlik vissza, és azóta a Veszprém és a Szeged a legdominánsabb csapatok? Az első győztes a Csepel SC volt, de azóta a két mai nagyágyú uralja a mezőnyt. A Szeged először 1983-ban nyerte meg a kupát, és azóta többször is bizonyította, hogy méltó ellenfele a Veszprémnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb