Közélet

Kizárták Gémes Lászlót a Fidesz-KDNP-ből Csongrád-Csanád vármegyében

“Gémesnek már semmi köze a Fideszhez” – jelentette ki Farkas Sándor, a párt választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő és Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. Gémes Lászlónak azért kellett mennie, mert a Fidesz-KDNP jelöltje mellett úgy döntött, hogy ő is indul polgármesternek Mindszenten.  

A cs3.hu portál készített interjút Kósa Lajossal és Farkas Sándorral, arra kérték a politikusokat, hogy tisztázzák a mindszenti helyzetet. A Tisza-parti városban elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta jelentette be indulását, aki a Fidesz-KDNP színeiben méretteti meg magát. Később bejelentette indulását Gémes László, leköszönő megyei közgyűlési elnök is. 

EGYBŐL KIZÁRJÁK

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke tisztázta a portálnak, hogy a párt alapszabályában rögzítve van, hogy ha valaki a párt jelöltje ellen indul, azt egyből kizárják. „A Fidesz egy demokratikus párt, mindenki számára nagyon világos, mindenki számára kötelező szabályokkal. Így a jelöltállítás kapcsán egy fő szabályunk például, hogy ha van egy településen egy hivatalos Fidesz-jelölt, és egy Fidesz-tag elindul vele szemben, akkor azzal automatikusan kizárta magát a párt soraiból, és természetesen semmi köze a Fideszhez” – mondta el Kósa Lajos. 

Farkas Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy Mindszent Városában a Fidesz-KDNP közös jelöltje Pálinkóné Szedlák Renáta. „A vele szembe induló Gémes László nem Fidesz-tagként indul, a Fidesz alapszabály kizárja őt a Fidesz sorai közül” – tisztázta a kérdést Farkas Sándor is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb