Kikapcs

Már népbetegség az elhízás, mozgásra fel! Szegeden és Makón is lesz Botra fel! túra

Idén is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés fontosságára és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet. Szeged mellett idén Makón is lesz túra.

Szombaton húsz városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos eseményhez, amelyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége szervez. A közös nordic walking sétákon a minden korosztály számára hatékony, egyszerűen elsajátítható mozgásforma mellett ingyenes egészségügyi vizsgálatok, így például vércukor- és haskörfogatmérés segít rámutatni az aktív életmód fontosságára.

NÉPBETEGSÉG AZ ELHÍZÁS

Az összefogás célja: leküzdeni a ma már népbetegségnek számító elhízást, mely bizonyítottan növeli a diabétesz, a magas vérnyomás, valamint az egyéb szív- és érrendszeri elváltozások kockázatát. A rendezvényhez – amelyhez a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Szabadidősport Szövetség is társult – az ország húsz településén, többek között Budapesten, Szegeden, Veszprémben, Sopronban, Székesfehérváron, Győrben vagy Balatonszabadiban lehet csatlakozni. A programon való részvétel ingyenes, regisztrálni pedig a Botra fel! hivatalos weboldalán lehet. Szegeden a Vértó Szabadidőparkban rendezik meg az eseményt, május 25-én, 14 órakor, Makón pedig a Petőfi parkban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb