KikapcsVideo365

Teltházas verses borkóstoló a Napfény Műteremben! Csuja Imre a Szeged365-ön keresztül üzent Szeged legfiatalabb művészeinek! Közben egy különleges leleplezésen is forgott a kameránk!

A Szegedi Borfesztivál ideje alatt a Napfény Műterem egy különleges esttel készült a művészet és a bor szerelmeseinek. Csuja Imre, a népszerű színész, teltházas verses borkóstolót tartott, ahol nemcsak ínycsiklandó borokkal, hanem gyönyörű versekkel is megörvendeztette a közönséget.

Az est egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Csuja egy fiatal szegedi művészek által készített művészeti tárgyat dedikált a városnak. Közben Csuja Imre egy egyedi BUKÓSISAKJÁBÓL készült alkotást is lelepleztek: ITT IS HATALMAS KÖSZÖNET A SZEGEDI TÖMÖRKÉNY ISTVÁN GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM és TECHNIKUM diákjainak. A Jászai Mari -díjas, érdemes és kiváló művész személyes tárgyából Ők készítettek egy egyedi remekművet.

Nagyon különleges eseményen jártunk a Napfény Műterem exkluzív rendezvénytermében: elsőként meg kell említenünk, hogy Csuja Imre Jászai Mari – díjas művész elképesztően közvetlen volt, és olyan különleges beszélgetést is élvezhettünk ezen az esten, amire nem túlzás kijelenti: ilyen élmény csak egyszer van egy életben.

Különleges volt az est főszereplőitől is: Bíró Attila a magyar női vízilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya elhozta különleges borait, és miközben kóstolgattunk a remek válogatást, addig megtudtuk, hogy Csuja Imre is gazdálkodik egy kis szőlőültetvényen. Apropó: Bíró Attila borait meg kell kóstolnotok: Attila egyszerűen beleszületett a borkultúrába. A Bíró család az 1860-as évektől borászattal foglalkozik. A család harmadik generációja Bíró Béla fia, Bíró Attila segítségével működteti a borászatot…remek munkát végeznek, mert a végeredményt a poharában mindenki élvezte Szegeden a Napfény Műteremben.

Ez már elég lett volna az est különlegességéhez (sőt szuperlatívuszokban tudjuk leírni milyen, sajnos manapság ritka értékes beszélgetést élvezhettünk), de a Szeged Kultúrájáért Díjat kapott Gömöri Krisztián is megérkezett az estre, akinek nagy megtiszteltetés volt Csuja Imre művésszel együtt leleplezni egy újabb IKONT! Csuja Imre bukósisakját, amit az Üvegtigrisben, valamint a Portugál-ban is hordott. Ebből az igazi személyes IKON-ból készült el a TÖMÖRKÉNY ISTVÁN GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM és TECHNIKUM fiatal tehetséges művészeinek keze által egy új különleges remekmű. Csuja Imre lelkesen üzent a fiataloknak a Szeged365 kamerája előtt:

Csuja Imre szerint az élet legnagyobb ajándéka, ha valaki olyan tevékenységet végezhet, amit igazán szeret. Ahogy ő látja, a szegediek szívükkel-lelkükkel szeretik a munkájukat, és ez inspiráló példa lehet minden fiatal művész számára. A művészet és a bor kapcsolata évszázadokra nyúlik vissza. Már az ókori görögök is szívesen hódoltak mindkét szenvedélynek, hiszen a bor és a költészet gyakran kéz a kézben jártak. Az ilyen estek, mint Csuja Imre verses borkóstolója, ezt a hagyományt élesztik újra, összekötve a múltat a jelen kultúrájával. A fiatal szegedi művészek számára pedig Csuja Imre üzenete igazán inspiráló lehet: kövesd az álmaidat és szenvedéllyel végezd a munkádat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb