Közélet

Szeged szomszédjában járt Orbán Viktor, közben Lázár János lehülyézte Márki-Zay Pétert

Hódmezővásárhelyre látogatott kampánykörútja keretében Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, ahol Lázár János társaságában megbeszélést folytatott Grezsa István polgármester-jelölttel és a Fidesz képviselő-jelöltjeivel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a soron következő választás be fog kerülni a történelemkönyvekbe, Lázár János pedig azt találta mondani, hogy szerinte

“Hódmezővásárhelynek van a leghülyébb polgármestere Magyarországon.”

EGY KICSIT VÁSÁRHELYRE KÖLTÖZÖTT BRÜSSZEL

Az MTI tudósítása szerint a hódmezővásárhelyi választókkal találkozva Orbán Viktor kifejtette: Brüsszel zsákszámra dönti a pénzt a háborúba, azt a pénzt, amit az emberek és a vállalkozások zsebéből vesz ki.

“Ezért áll egy helyben az európai gazdaság. Béke kell, mert a béke életeket ment, és beindítja újra a gazdaságot is”

– hangoztatta a Fidesz elnöke.

A kormányfő arról is beszélt, hogy ez egy olyan európai választás lesz, amire könnyen lehet, hogy az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy ez volt az az európai választás, ahol eldőlt a háború és a béke kérdése.

„Az ember azt gondolná, hogy a háború messze van. Brüsszel is van vagy 1600-1800 kilométerre innen, Donyeck is odébb van. De a modern világban – láthatják a haditudósításokból – a távolság nem leküzdhetetlen. Nem az a háború zajlik már, mint régen, hogy az ember szemben az ellenféllel megküzd, hanem azt se lehet tudni, hogy honnan, egyszer csak egész városokat leromboló rakéták, bombák, halált okozó fegyverek érkeznek. Én nem vagyok egy nagy háborús szakértő, de tanultam történelmet, ismerem az idős magyar emberek véleményét. Egy parancs van: minden erővel ki kell maradni abból a háborúból, amely nem a mi háborúnk. Ez a háború nem a magyar függetlenségről, nem a magyar szabadságról, nem a magyar haza védelméről, nem a magyar érdekekről szól, hanem tőlünk idegen más tábori nemzetek egymás közötti vitájáról, meg a mögöttük álló finanszírozókról, meg fegyverkereskedőkről. Semmi közünk ehhez a háborúhoz, ezért ebből a háborúból ki kell maradnunk!”

– nyomatékosította véleményét Orbán Viktor.

LÁZÁR: VÁSÁRHELYNEK VAN A LEGHÜLYÉBB POLGÁRMESTERE MAGYARORSZÁGON

A fórumot Lázár János, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki a P24 beszámolója szerint a következőket mondta:

“azért is találkozunk ma, azért is jöttünk össze ma, hogy megszüntessük azt a szégyent, hogy Hódmezővásárhelynek van a leghülyébb polgármestere Magyarországon.”

Márki-Zay Péterről a politikus azt mondta, hogy tönkretette a várost, ezért ideje, hogy rendet tegyenek június 9-én.

„Itt az ideje, hogy méltó utódot keressünk a nagyszerű és tiszteletreméltó Rapcsák Andrásnak és Almási Istvánnak”

– fogalmazott Lázár János. 

(MTI) (P24)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb