Közélet

Holnaptól átvehetőek a szavazási levélcsomagok: csakis személyesen te kaphatod meg

Május 15-ig kellett felvételüket kérniük a névjegyzékbe azoknak a választópolgároknak, akik nem rendelkeznek Magyarországon és más európai uniós országban lakcímmel. Holnaptól lehet átvenni a szavazási levélcsomagokat. Mutatjuk, mit kell tudni.

HÉTFŐTŐL VEHETŐEK ÁT A LEVÉLCSOMAGOK

Az MTI közlése szerint a levélben szavazó a regisztrációkor választhatott postai kézbesítést, de kérhette a levélcsomagot külképviseletre vagy magyarországi településre is. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) nyilvántartása szerint több mint 24 ezren akarják személyesen átvenni szavazási levélcsomagjukat. Ők ezt hétfőtől tehetik meg (megjelölésük szerint) az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településén, a kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) vagy a kijelölt, határ menti településeken (Battonya, Beregsurány, Biharkeresztes, Bódvaszilas, Csengersima, Fehérgyarmat, Kőszeg, Létavértes, Letenye, Letkés, Makó, Nagylak, Nyírábrány, Nyírlugos, Putnok, Rajka, Rédics, Tiszabecs, Tompa, Tornyosnémeti, Vámosszabadi, Záhony)- adta hírül az Index.hu.

MEGHATALMAZOTT NEM VEHETI ÁT

A levélcsomagokat június 7-ig munkanapokon, és június 9-én lehet átvenni a külképviseleteken, általában 9 és 16 óra között, de három külképviseleten (Beregszász, Ungvár, Szabadka) hosszabbított nyitvatartással várják a választókat. A szavazási levélcsomagot kizárólag a jegyzéken szereplő választópolgár veheti át, meghatalmazottja nem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb