Mindenmás

Hétfői napi pakk: világpremier lesz a szegedi Dómban, felhős napra ébredtünk, eső és záporok jöhetnek

Vége a hétvégének, vele együtt a pihenésnek is, csapjunk bele egy újabb mozgalmas munkahétbe! A Dómban világpremier lesz, sehol máshol még nem láthatta a közönség. Munka utáni stresszlevezetésként, nagyszerű kikapcsolódás lehetne számodra egy igazi szimfonikus zenekar játéka. Esőre, záporra számíthatunk ma, de fázni nem fogunk. Induljon a napi pakk, itt megtalálsz minden fontos infót a hétfőhöz.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Hella, Gyula, Ágoston és Paszkál nevű Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • 76 éve ma megszületett Presser Gábor, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, zongorista, énekes.
  • 43 éve halt meg Pilinszky János, Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő.
  • 22 éve ma Medgyessy Pétert az Országgyűlés megválasztotta a Magyar Köztársaság miniszterelnökévé.

FELHŐS, ZÁPOROKKAL TARKÍTOTT HÉTFŐ

Már reggel felhők fogják takarni a napot, egy-két órára lesz teljesen derült az égbolt. 11-től, 13 óráig ismét magas UV sugárzásra számíthatunk, szóval ne csapjon be a sok felhő. Délután kettőre megérkezik az eső, majd késő délután záporrá válik. Egy kis időre megszűnik, majd kora este ismét esőcseppek kopogtatják az ablakokat. Napközben 29 fok körül alakul a hőmérséklet.

VILÁGPREMIER A DÓMBAN

Május 27-én, hétfőn, 19:30 órakor, a világon először a Szegedi Dóm közönsége előtt felcsendül Perosi – Acs Krisztus oratóriuma. Mint a szervezőktől ma megtudtuk, Maestro Ács János, Pavarotti és a Három Tenor világhírű karmestere vezényli a Szegedi Dómban Perosi – Acs Krisztus oratóriumát. A Szegedi Szimfonikus Zenekar-al és a Vaszy Viktor Kórussal éppen a próba zajlott, amikor exkluzív interjút készíthettünk a Maestro-val!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb