Közélet

Egyik fülére már elment Olvasónk hallása, odáig fajult fülfájása, ellátás helyett mégis csak egyik helyről küldözgették a másikra Szegeden

A mai valóságos helyzet az egészségügyben, kezdte történetét Olvasónk szerkesztőségünknek küldött levelében. Mint elmondta, sürgősségi ellátásra jelentkezett az 1-es számú szakorvosi rendelőbe, mert az előző napi enyhe fülfájása addig fajult, hogy már nem hallott a jobb fülére. Sajnos ellátás helyett csak egyik helyről küldözgették őt a másikra, miközben fájdalmát és tüneteit nem kezelte senki. Történetét most ő osztotta meg velünk.

Olvasónk vasárnap enyhe fülfájást tapasztalt, ami hétfőre odáig fajult, hogy már nem hallott a jobb fülére. Ekkor kereste fel panaszával az 1-es számú szakorvosi rendelőt Szegeden. “A végtelenül mogorva hölgy azt mondta a betegirányításnál, hogy az időpont elfogyott. Mondom, rendben, de nem általános kivizsgálásra jöttem. Nem hallok és fájdalmaim vannak. A válasz az volt, hogy akkor menjek a klinikára” – idézte fel a történteket Olvasónk.

VISSZAKÜLDTÉK AZ 1-ES SZÁMÚ RENDELŐBE

Mint folytatta, a klinikán viszont nem fogadták, sőt, azt mondták neki, kár volt ide jönnie, mert az 1-es számú szakorvosi rendelőbe kell mennie – ahonnan ugye előzőleg elküldték -, vagy június 4-re tudnak időpontot adni. “Ismételten visszamentem a rendelőbe, ahol azt mondták nincs orvos. Felhívtam a háziorvost, aki megnézte a fülem, de nincs felszerelése ahhoz, hogy ellásson. Mégis, mi történik ebben az országban? Ki ad erre magyarázatot? Hova kell, forduljak szakszerű ellátásért? Minek fizetem a tb-t?” – tette fel a kérdést Olvasónk.

“ROMOKBAN AZ EGÉSZSÉGÜGY”

Hozzátette, a háziorvos megtette, ami tőle telhető volt, viszont végtelenül csalódott és kiábrándult, hiszen szakorvos nem fogadta, szakszerű ellátásban nem részesítették, csak egyik orvostól a másikig küldözgették. “Romokban az egészségügy, 20 órákat ülnek betegek az SBO-n egy megyei kórházban! Hetekre, hónapakra kap időpontot a beteg egy-egy vizsgálatra” – írta meg tapasztalatait Olvasónk.

POZITÍV TAPASZTALATOK IS VANNAK

Ellenpéldák természetesen akadnak. Az egyik felhasználó éppen pozitív tapasztalatáról számolt be a szegedi SBO-val kapcsolatban a SZEGEDEN láttam és hallottam Facebook csoportban. Mint írta, az elmúlt héten, szombaton este fél 10-kor be kellett menjen az SBO-ra, mivel iszonyatos hasi görcsei voltak. “Nagyjából egy tucatnyian várakoztak, amikor odaértem, de maximum 5 perc után szólítottak, és maximális odafigyeléssel, kedvességgel végezték el a vizsgálatokat. Nem sokkal éjfél után már mehettem is haza” – írta a csoport tagja posztjában. “Ezúton is szeretném megköszönni azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik szombat este dolgoztak, a kedves, gyors és pontos egészségügyi ellátást. Nálam ötösre vizsgáztak” – zárta sorait.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!




Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb