Közélet

Megfosztási eljárást kezdeményeznek Sulyok Tamás, köztársasági elnök ellen

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője kedden bejelentette, hogy az Országgyűlésben összegyűltek a Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szembeni megfosztási eljáráshoz szükséges aláírások.

Az Index szerint a DK politikusa megköszönte az eljárást támogató MSZP-s, párbeszédes, momentumos, jobbikos és LMP-s politikusoknak az aláírást. Dobrev Klára úgy fogalmazott: „Az a néma sunnyogás, amibe a miniszterelnök burkolózik, a gyávaság legbiztosabb jele. Így próbálta túlélni Novák Katalin bukását, és most így próbálja túlélni Sulyok Tamás bukását is, ami erkölcsi és politikai értelemben már megtörtént, csak a közjogi van hátra, ezért indítottuk el a megfosztási eljárást.”

“CSONGRÁDI FÖLDMAFFIA”

Dobrev Klára előző heti, szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: „Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.” Dobrev Klára állítása szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket. A Sándor-palota válaszul közölte, hogy Sulyok Tamásnak nincs takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke lemondásra szólította fel Sulyok Tamást, majd csütörtök délelőtt átadta az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyek szerinte alátámasztják az államfőről tett állításait. A politikus pénteken már arról beszélt, hogy összeférhetetlenség állhatott fenn Sulyok Tamásnál. Az ügyészség rövid közleményben reagált a fejleményekre: „A Legfőbb Ügyészségre megérkezett Dobrev Klára beadványa. Azt a törvényes előírásoknak megfelelően vizsgáljuk és értékeljük. Annak eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb