Közélet

Milyen infláció? A 2023-as tevékenység után több 100 milliós osztalékot vett ki a cégéből Mészáros Lőrinc szegedi születésű felesége, Várkonyi Andrea

Hibátlanul működik Mészáros Lőrinc feleségének reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó cége, a Whitedog Media Kft. Sőt 2020-as megalapítása óta egyre szebb és szebb számokat produkál, ezzel egyre vaskosabb osztalékot biztosítva a tulajdonosoknak, köztük a szegedi születésű Várkonyi Andreának. Most 800 milliós osztalékot vett ki a cégéből.

Nos, nagyon úgy fest, hogy őket nem igazán érintette meg az infláció, hiszen a friss beszámoló szerint a 2023-as tevékenység után 821 millió forint osztalékot vett ki Várkonyi Andrea, míg a kisebbségi tulajdonos, Gergely Judit 273 millió forinttal gyarapodott.

MEGDUPLÁZTÁK A BEVÉTELT

A 444.hu azt írja, hogy a Whitedogból minden évben vett fel osztalékot Mészáros Lőrinc felesége, így bő három év alatt összesen 1,7 milliárd forinttal gyarapodott. A társaság egy év alatt megduplázta eddig sem szerény bevételeit és tavaly már 8,9 milliárd forintból gazdálkodhatott, melynek zöme a főtevékenység eredménye volt. A bevételekkel párhuzamosan az anyagjellegű kiadások is megugrottak, 2,8 milliárdról 6,9 milliárdra, a dolgozókkal összefüggésben pedig a 2022-es bő félmilliárd után 701 milliót költöttek. Itt a növekedést a létszám bővülése is magyarázza, hiszen tavaly már kilenccel többen, 44-en dolgoztak a Whitedognál. Átlagos havi bruttó bérük 1,1 millió forintra jön ki, ami közel 100 ezer forintos emelés eredménye. A bevételek és a kiadások eredménye végül egy 1,09 milliárd forintos tiszta profit, ezt 10 ezer forint híján teljes egészében kifizették maguknak a tulajdonosok osztalékként.

A lap szerint akad még két érdekesség a cég mérlegében:

  • Jócskán meghízott a Whitedog bankszámlája tavaly, hiszen a korábbi 447 millió forint után év végén már 1,6 milliárd forint pihent rajta.
  • Duplázódtak a tartozások is: 982 millió forint után tavaly már kicsivel több mint 2 milliárd forinttal volt adós a cég, melyen nagy része, 1,5 milliárd forint szállítók felé fennálló kötelezettség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb