Smart Szeged

Szegedi vállalkozók előnyben: merjünk nagyot álmodni a kínai beruházással! Két miniszter is jelen volt a kamarai fórumon

Nagy Márton és Lázár János miniszterek is részt vettek a Hódmezővásárhelyen tartott vállalkozói fórumon, ahol a szegedi kínai beruházás lehetőségeiről és kihívásairól beszéltek. A fórum középpontjában a helyi vállalkozók szerepe állt, akik előtt új távlatok nyílnak meg a gigaberuházás révén.

Május 31-én különleges vállalkozói fórumra került sor Hódmezővásárhelyen, a Bodrogi Bau Lumberland asztalos üzemében. A Csongrád-Csanád vármegyei és hódmezővásárhelyi kamara szervezésében megrendezett eseményen Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is jelen volt, aki a vállalkozók szerepéről és lehetőségeiről beszélt a szegedi kínai gigaberuházás kapcsán. A miniszter hangsúlyozta, hogy a helyi vállalkozók együttműködése elengedhetetlen ahhoz, hogy a beruházás nyertesei legyenek, és arra buzdította őket, hogy bátran osszák meg ötleteiket és javaslataikat a kormánnyal és a városvezetéssel.

Nagy Márton szerint a gazdaság kulcsa a vállalkozók kezében van. Kiemelte, hogy van pénz a fejlesztésekre és a külföldi terjeszkedésre, csak merjenek kérni a vállalkozók. Felhívta a figyelmet a zöld átállás fontosságára, különösen a kis- és középvállalkozások számára, akiknek segítségre van szükségük ebben a folyamatban. A mesterséges intelligencia alkalmazása és a világszínvonalú internetlefedettség kihasználása is fontos tényező, melyek elősegíthetik a vállalkozások fejlődését.

Lázár János építési és közlekedési miniszter, országgyűlési képviselő a fórumon hangsúlyozva a BYD-beruházás jelentőségét a vármegye gazdasági szerkezetének átalakításában. Szeged és Hódmezővásárhely együttműködése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a beruházás sikeres legyen, és a helyi vállalkozók kihasználhassák a kínálkozó lehetőségeket. A kormányzat több száz milliárd forinttal támogatja a beruházást, ami által a Dél-Alföld az ország egyik leggazdagabb régiójává válhat.

A fórum végén a vállalkozóknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni, főként a BYD-beruházás részleteiről érdeklődtek. Nagy Márton elmondta, hogy a beruházás sok kihívást hoz, de ezek lehetőségként is felfoghatók. Szegeden főként elektromos és hibrid autók készülnek majd, és a helyi vállalkozóknak alkalmazkodniuk kell az új helyzethez. Lázár János bejelentette, hogy több útfejlesztés is kapcsolódik a beruházáshoz, valamint a Szeged-Budapest vasútvonal fejlesztése is folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb