Mindenmás

Napi pakk: záporokkal és 26 fokkal köszönt ránk a kedd Szegeden, Trianonra emlékezünk, hiszen ma van a Nemzeti Összetartozás Napja

Felhősen, záporosan indulhat a kedd, délelőtt még szükség lehet az esernyőkre Szegeden, de délutánra már csak a gomolyfelhők maradhatnak az égen! Pontosan 104 éve írták alá a trianoni békeszerződést, erre emlékezünk, hiszen ma van a Nemzeti Összetartozás Napja. Kávé bekészít, meghoztuk a napi pakkot, hogy jól induljon a reggeled!

NÉVNAPOSOK ÉS TRIANON

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bulcsú, Fatima, Fatime, Ferenc, Kerény, Kerubina és Tormás nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 104 éve írták alá a trianoni békeszerződést, melynek értelmében Magyarország elvesztette területének kétharmad részét. A Trianonban megkötött szerződés szerint Magyarország lemondott Szlovákiáról Csehszlovákia, Horvátországról, Szlovéniáról és a Bánság egy részéről Jugoszlávia, a Bánság másik részéről, Erdélyről és a Partiumról Románia javára, valamint Burgenland Ausztria része lett. A konferencia adatai szerint mintegy 3 millió magyar lakost csatolt el a kikényszerített béke.
  • Mindezek mellett ma van a Nemzeti Összetartozás Napja is! 2010-ben az Országgyűlés 302 szavazattal 55 ellenében, 12 tartózkodás mellett a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét.
  • 63 éve ezen a napon született Gyurcsány Ferenc közgazdász, politikus is. 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig volt Magyarország miniszterelnöke.

DÉLELŐTT ESŐ, DÉLUTÁN NAPSÜTÉS

Kedden eleinte a felhőké lehet a főszerep Szegeden, és egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a felhőzet egyre inkább szakadozni kezd majd, gomolyossá válhat, délután pedig a legtöbb helyen már hosszabb időszakokra kisüthet a nap. Élénk, erős lehet a nyugati-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők városunkban.

DOLGOZIK A SZEGEDI VÍZMŰ

2024. június 3. és június 14. között a Szegedi Vízmű Zrt. a Szentháromság utca 54. szám és a Bécsi körút között csatornajavítási munkákat végez. A Szentháromság utca páros oldala a Szivárvány utca és a Bécsi körút között zsákutca lett, és 2 buszmegállót is áthelyeztek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb