Közélet

Júniustól a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosai látják el a gyermeksebészeti ellátást Szolnokon

Változik a gyermeksebészeti ellátás Szolnokon: június elsejétől a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának szakorvosai látják el a gyermeksebészeti ellátást – szúrta ki a Telex. A dolog pikantériáját az adja, hogy jelenleg Szegeden sincs minden rendben a gyermeksebészet területén, gyakorlatilag hét hétig nem volt ellátás, és még most sem oldódott meg maradéktalanul a helyzet.

EDDIG EGY RÉSZMUNKAIDŐS NYUGDÍJAS SZAKORVOS DOLGOZOTT

Mint kiderült, Szolnokon az ellátást május végéig a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben egy részmunkaidős, nyugdíjas korú szakorvos biztosította. Piroska Miklós, a kórház főigazgatója a Telex megkeresésére azt írta, a klinikával megkötésre kerülő egészségügyi szolgáltatók közötti szakmai megállapodás alapján a továbbiakban is biztosítják a gyermeksebészeti ellátást. A kórházat azután keresték meg, hogy Facebook-csoportokban felmerült, hogy megszűnt a gyermeksebészeti ellátás a városban. A kórház vezetősége ezt cáfolta, az intézetben továbbra is működik az ellátás – írják.

SZEGEDEN SINCS MINDEN RENDBEN

A héten bombaként robbant a hír, mely szerint hét hétig nem volt gyermeksebészeti, illetve traumatológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). Azóta szinte valamennyi műtétre vagy egyéb sebészeti beavatkozásra szoruló gyereket a pécsi vagy a debreceni egyetemi centrumokba, illetve a fővárosba utaztattak, majd kedden jött a hír, hogy átmeneti megoldás született, így újra van ellátás Szegeden, ám nem zökkenőmentesen.

Ezt annak a 11 éves fiúnak az esete is jól mutatja, aki Mezőkovácsházán szenvedett kerékpárbalesetet. A lapnak nyilatkozó mezőhegyesi édesanya elmondta, hogy 11 éves kisfia elesett biciklivel. A mentő Orosházára vitte, ahol megállapították, hogy porcleválása, boka- és sípcsont törése van, sőt a sípcsontja kiugrott a bokaízületből, műteni kell. Ezután közölték velük, hogy ők nem tudják ellátni, majd kiderült, hogy a Szegedi gyermekklinika elutasította a gyerek fogadását, a fővárosba irányították őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb