Mindenmás

Napi pakk: 30 fok, Deja Vu Fesztivál és kajak-kenu válogató vár ma ránk Szegeden

Mozgalmas lesz a hét utolsó munkanapja Szegeden: zakatol tovább a Deja Vu Fesztivál városunkban, és zárónapjához érkezett a kajak-kenu válogató a Maty-éren. Az időjárás is kedvez a szabadtéri programoknak, igazi nyári, jó időnk lesz ma, akár még 30 fok fölé is szökhetnek a hőmérők. Mutatjuk, mit tartogat számodra a péntek, meghoztuk a Napi pakkot minden hasznos infóval reggelre!

NÉVNAPOSOK ÉS TOM JONES SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot minden Róbert, Ariadna, Ariadné, Arianna, Énok, Jeremiás, Kocsárd, Robin és Seherezádé nevű Szeged365 olvasónak! Ezen a napon született:

  • Tom Jones, többszörös Grammy-díjas walesi énekes, színész (Delilah, Sex bomb),
  • Liam Neeson ír származású színész (Schindler listája, Igazából szerelem),
  • Prince, Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, énekes és dalszövegíró. (Purple Rain),
  • valamint Pál István “Szalonna” népzenész, hegedűs, prímás.

MA IGAZI NYÁRI IDŐNK LESZ SZEGEDEN

Pénteken is igazi nyári időben lesz részünk Szegeden, a 13-18 fokos hajnalt követően délután 27 és 33 fok közötti maximumokat mérhetünk. A napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki elszórtan záporok, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok. Zivataroktól függetlenül nyugaton az északias, északon-északkeleten a nyugatias szél lehet élénk.

DOLGOZNAK A SZENTHÁROMSÁG UTCÁBAN

2024. június 3. és június 14. között a Szegedi Vízmű Zrt. a Szentháromság utca 54. szám és a Bécsi körút között csatornajavítási munkákat végez. Ez időtartam alatt a Szentháromság utca páros oldala a Szivárvány utca és a Bécsi körút között zsákutca lett.

KAJAK-KENU VÁLOGATÓ A MATY-ÉREN

Szerdától péntekig Szegeden rendezik a kajak-kenusok idei második válogatóversenyét, amely bizonyos számokban a második forduló lesz, de akadnak olyanok is, amelyekben az egyetlen. A tét a jövő heti, ugyancsak Szegeden sorra kerülő Európa-bajnokságon való indulás, illetve az olimpiai részvétel.

ZAKATOL TOVÁBB A DEJA VU FESZTIVÁL

Június 6-án hivatalosan is elindult a nyár Szegeden, az ország legnagyobb időutazásával, a Deja Vu Fesztivállal, ahol három napon át újra egymásnak adják majd a színpadokat a 90-es és 2000-es évek hazai és külföldi legendái és csendülnek majd fel a korszak meghatározó slágerei. Ma este Jenny from Ace of Base, Edward Maya, a Basshunter és a Cascada lesznek a színpadon.

KUPONNAPOK AZ ÁRKÁDBAN

Június 6-9. között az Árkád Szeged Nyári Kuponnapjai visszatérnek. Több mint 40 üzletben várnak rád különleges kedvezmények, hogy felfrissítsd ruhatárad a legújabb nyári trendekkel. Vásárolj cipőket, étrendkiegészítőket, parfümöket, vagy élvezd a kávézók kínálatát. Ne maradj le, keresd a kuponokat az Árkád Szeged weboldalán és használd ki az akciókat!

CSOCSÓBAJNOKSÁG INDUL SZEGEDEN

Készen állsz egy izgalmas kihívásra? Az Első Beton csocsóbajnoksága június 14-én indul, és te is részt vehetsz a selejtezőkön június 7-én és 8-án. Csatlakozz a szegedi közösséghez, mutasd meg csocsótudásodat, és élvezd az Európa Bajnokság szellemében rendezett versenyt. Nevezni előzetesen is lehet, de akár a helyszínen is belevághatsz!

MÁTÓL CSÖKKENNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Végre egy jó hír a szegedi autósoknak! Péntektől ugyanis változnak ismét a hazai üzemanyagárak – derült ki a holtankoljak.hu legfrissebb közleményéből. Mint írják, a benzin és a gázolaj esetében is 5 forintos csökkenéssel lehet számolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb