Sport

Szép volt lányok! Újabb szegedi páros jutott ki az olimpiára!

A szétlövésben ugyan jobban teljesített Bragato Giada és Benkucs Kíra, mint a második válogatóversenyen, de így sem tudták megszorongatni az újonnan összetérdelő szegedi párost, Kiss Ágnest és Nagy Biankát.

A férfi kenusoknál az első körhöz hasonlóan ismét a favorit Adolf Balázs diadalmaskodott azok után, hogy két nappal korábban Hajdu Jonatánnal párosban is kivívta az olimpiai indulás jogát. Egyesben egy nemzetből ketten is rajthoz állhatnak majd Párizsban, így elképzelhető, hogy a Ferencváros négyszeres világbajnoka duplázni fog a játékokon.

NEM SZOKTAK HOZZÁ A NAGY MELEGHEZ

“Még nem szoktam hozzá a nagy meleghez, most is nyűglődtem egy kicsit. Azt hittem, hogy nyugtatni fog az érzés, hogy kint vagyok az olimpián, de azért stresszeltem a futam előtt” – mondta a parton Adolf. “Az Eb-n is szeretnék jó tapasztalatokat gyűjteni. Aztán egy hét pihenő, majd egy kőkemény újraalapozás és irány az olimpia, ahol szeretnék jó eredményt elérni.”  

MAGABIZTOSAN GYŐZÖTT A SZEGEDI PÁROS

A női kenu kettesek 500 méteres olimpiai számának szétlövésében az első válogatón nyertes Bragato Giada, Benkucs Kíra és a szerdán őket legyőző Kiss Ágnes, Nagy Bianka páros csapott össze egymással. A csata pikáns volt, miután Bragato és Nagy tavaly még együtt szereztek kvótát a duisburgi világbajnokságon, az idei szezonnak azonban már más-más párral vágtak neki. Mindkét duó nagy lendülettel kezdte a pénteki versenyt, de aztán a szegediként hazai pályán versenyző Kissék féltáv után leszakították riválisukat és végül magabiztos győzelmet arattak.

MÉG FEL SEM FOGTÁK BIANKÁÉK

“Hihetetlen ez az egész. Mindketten nagyon mélyről indultunk és most két nap alatt nagyon felgyorsultak az események. Még fel sem fogtuk igazán. Küzdős volt nagyon” – nyilatkozott Nagy Bianka. Boros Gergely szakmai igazgató az MTI érdeklődésére elmondta: Kiss Ágnes sikerével az is eldőlt, hogy C-1 200 méteren nem lesz szétlövés az olimpiáért közte és Takács Kincső között, utóbbi is bekerült a párizsi csapatba.

Az Eb- és olimpiai válogató pénteken délután zárul a Maty-éri pályán. Magyarország 16 kvótával gazdálkodhat a párizsi olimpiára, hat férfi és négy női kajakossal, valamint három-három férfi és női kenussal. Az Eb-n induló válogatottat várhatóan hétfőn, az ötkarikás csapatot pedig a tervek szerint július 2-án hirdetik ki.

Nádas Bencéék is brillíroztak:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb