Közélet

Alakul a bulika: Márki-Zay melegnek nevezte Vitézyt, erre Ungár futóbolondnak MZP-t

Ungár Péter, az LMP társelnöke futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökét, egyben Hódmezővásárhely polgármesterét és felszólította, hogy távozzon a közéletből. A konfliktus apropója az volt, hogy MZP pénteken az ATV Voks című műsorában arról beszélt, hogy Vitézy Dávid, az LMP jelöltje – akinek javára 24 órája visszalépett a Fidesz-KDNP jelölt Szentkirályi Alexandra – nyíltan meleg.

MÁRKI-ZAY PÉTER MELEGNEK NEVEZTE VITÉZYT, AZTÁN ORBÁN GYEREKEI KÖVETKEZTEK

A szomszéd polgármester az ATV-ben (most éppen) azt találta mondani, hogy ünnepeljük meg azt, hogy a Fidesz visszatalált liberális gyökereihez, és most először egy nyíltan meleg főpolgármester-jelöltet támogat. MZP a gondolatmenetét azzal folytatta, hogy felemlegette Orbán Viktor Soros-ösztöndíját, majd az következett, hogy a kormányfő minden gyermekét zsidó névvel látta el.

Amikor Márki-Zay Péter másodjára is előjött Vitézy állítólagos nemi identitásával, Szöllősi Györgyi műsorvezető lekeverte, mint mondta,

„valószínűleg nem ez volt a legfontosabb szempont, vagy ezt nem tudjuk”,

és a közbevetés után témát váltott. Mint a Telex kiszúrta, a részlet alatt az ATV azóta ki is írta, hogy az elhangzottak nem a csatorna véleményét tükrözik.

SZOMBATON JÖTT A KONTRA, UNGÁR SZERINT MZP FUTÓBOLOND

A reakció szombaton futott be az LMP elnökétől, Ungár Pétertől, aki azzal kezdte Facebook oldalán, hogy Márki-Zay Péter az ATV Voksban Vitézy Dávid magánéletéről vállalhatatlan állításokat tett, majd Orbán Viktor gyermekeinek szerinte zsidó neveiről kezdett értekezni.

“Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, a magánélethez senkinek semmi köze nincs, Márki-Zay Péter pedig egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!Arra pedig Márki-Zay Péter minden ámokfutásánál érdemes emlékezni, hogy belőle Karácsony Gergely csinált miniszterelnök-jelöltet. Azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel”

– folytatta, majd hozzátette: a politika pedig akkor lesz jobb Magyarországon, amikor az ennyire rossz döntéseknek következményei lesznek.

“Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szabadította az országra” – zárta gondolatait az LMP politikusa.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb