Közélet

Senki se maradjon le: az éppen készenléti szolgálatot ellátó szegediek is szavazhatnak vasárnap

A tűzoltóság, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a honvédség személyi állományának is biztosítják a részvétel lehetőségét a június 9-ei választáson.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szolgálatcsúsztatással teszi lehetővé a készenléti szolgálatot ellátóknak a választójog gyakorlását. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a választójog gyakorlásának lehetősége a szolgálatban lévő rendőröknek is adott, minden rendőri egység ennek megfelelően szervezte a szolgálatot- írja az Index.hu.

A TŰZOLTÓK ÉS A RENDŐRÖK SZÁMÁRA IS ADOTT A SZAVAZÁS LEHETŐSÉGE, EZT FIGYELEMBE VÉVE TELJESÍTHETIK MAJD A SZOLGÁLATUKAT

A készenléti szolgálatot adó tűzoltók 24 órás váltásokban dolgoznak, jellemzően reggel 7 órától, a szavazóhelyiségek pedig vasárnap 6 órakor nyitnak. Így azokat a tűzoltókat, akik nem érnek be a szolgálati helyükre 7 óráig, váltótársaik megvárják. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt írta, a szolgálatban álló munkatársaiknak is biztosítják a részvételt a szavazáson. Ennek érdekében az intézmények vezetői úgy szervezik meg a szolgálatot a választás napján, hogy az akkor dolgozó kollégáknak is legyen lehetőségük szavazatukat leadni. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a választójog gyakorlásának lehetősége a szolgálatban lévő rendőröknek is adott, minden rendőri egység ennek megfelelően szervezte a szolgálatot. A hivatásos rendőrök csak polgári ruhában vehetnek részt a voksoláson, és szavazati joguk gyakorlásakor nem viselhetnek fegyvert vagy más kényszerítő eszközt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb