Kikapcs

Falunaphoz és búcsúhoz hasonlította a Deja Vu Fesztivált az Index, viszont Mel C fellépése és a beengedés rendben volt

“Olyan érzés fogott el bennünket, mintha egy olyan falunapra érkeztünk volna meg, ami egyben búcsú és fesztivál is” – írta tudósításában az Index, miután szombat este a Deja Vu Fesztiválon jártak. Az ország legolvasottabb hírportálja a “vidéki fesztiválhoz mérten kissé túlárazott” ételek-italok mellett pozitívumként írt a gyors bejutásról, a korábbi Spice Girls tag Mel C fellépéséről és arról, hogy a kis terület miatt – a Deja Vu Fesztivál a SZIN-nel ellentétben nem használja ki a Partfürdő teljes területét, csupán egy részét – a rendezvény a “lábat is kíméli”.

Néhány tétel, a lap által leírtakból:

FALUNAPOS-BÚCSÚS HANGULAT, CÉLLÖVÖLDÉVEL, DODZSEMMEL ÉS PÁR TÚLÁRAZOTT TERMÉKKEL

Mint írták, a Deja Vu falunap jellegét a sörpadokkal telerakott apró terület adta, míg a búcsús hangulat a háttérben felbukkanó céllövöldének, dodzsemnek és egyéb hintáknak volt köszönhető. Bár az árakat nézve akadtak vidéki fesztiválhoz mérten kissé túlárazott termékek, például a 4800 forintos nuggets hasábburgonyával. Egy kisfröccs, illetve az üdítők ezer, egy amerikai hot dog 1600, egy vodka-energiaital kombó pedig 2800 forint körül mozgott. 

“DÍSZES TÁRSASÁG”

Az előadókat tekintve igen díszes társaság gyűlt össze a szombati napon – folytatta beszámolóját az Index, amely szerint általánosságban elmondható, hogy a fellépők újra azt érezhették, mint karrierük csúcsán, amikor hasonlóan ezrek üvöltötték a dalaikat. A legtöbben ráadásul nemcsak a saját szerzeményeiket adták elő, hanem feldolgozásokat is, ami pusztán azzal magyarázható, hogy egyeseknek nincs akkora repertoárja, hogy kitegyen akár egy órát.

SZERETÜNK SZEGED, GUMINŐ ÉS TÉNYLEG SPORTOS SPORTY SPICE

Az alcímben leírt mondat visszatérő elem volt a külföldi fellépők körében, ugyanis az Alcazar és Dj Antoine is jó párszor mikrofonba mondta a “Szeretünk, Szeged!” szavakat.

„Sporty Spice még mindig sporty!” – erősítette meg az Index, miután a sérülten érkező Mel C a magasba rúgott. Az ex Spice Girl fellépése egy fura jelenetet is hozott:

egy guminőt (?) szerettek volna odajuttatni Melanie C-hez, amelynek egy filc volt a szájában, így a baba tulajdonosa valószínűleg azt szerette volna, hogy az angol énekesnő dedikálja neki, de hiába haladt egyre előrébb a tömegben, az énekesnő inkább tudomást sem vett róla – pedig a fellépés egy pontján már szemtől szemben találhatta magát vele, és micsoda véletlen, hogy akkor épp az “I Turn to You”, azaz “Feléd fordulok” című dalát énekelte.

A szervezők egyébként már be is jelentették a 2025-ös dátumot, jövőre június 6 és 9. között jön majd a sorban tizenkettedik Deja Vu Fesztivál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb