Közélet

Orbán Viktor a XII. kerületben szavazott: Alexandra tanácsát követte! Majd sajtótájékoztatót is adott

Ma reggel Orbán Viktor leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában. A miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy Szentkirályi Alexandra javaslatát követte. Orbán Viktor beszélt a választások tétjéről, a kormány iránti bizalomról és a béke kérdéséről, miközben számos kérdésre válaszolt.

Orbán Viktor ma reggel a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában adta le szavazatát, majd sajtótájékoztatót tartott. A miniszterelnök elárulta, hogy Szentkirályi Alexandra ajánlását követte, és Vitézy Dávidra szavazott, habár az LMP jelöltjének nevét nem mondta ki. Orbán szerint az ország nem megosztott, hanem demokratikus, és ő a béke embere. Az eseményen szóba került a háború és béke kérdése, valamint a kormány iránti bizalom.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a választás tétje nem csupán a háború vagy béke kérdése, hanem a kormány iránti bizalom mértéke is. Orbán Viktor szerint a fővárosi kampányt teljes mértékben Szentkirályi Alexandra irányította, és ő maga nem vett részt semmilyen egyeztetésben Vitézy Dáviddal. A miniszterelnök nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy hajlandó lenne-e tárgyalni Karácsony Gergellyel, ha megnyeri a választást.

Orbán Viktor több kérdésre is válaszolt, köztük egy 11 éves kislány bántalmazásával kapcsolatos ügyre is, mely egy bicskei gyermekotthonban történt. A miniszterelnök azt állította, hogy nem hallott az esetről, de hangsúlyozta, hogy minden szükséges szigorítást bevezettek, és remélik, hogy ilyen esetek többé nem fordulnak elő. Az akkugyárakkal kapcsolatban elmondta, hogy elvárja a szabályok betartását.

Orbán Viktor a külügy informatikai rendszerének feltörésével kapcsolatban is megosztotta véleményét, mondván, hogy minden behatolási kísérlet esetében megteszik a szükséges lépéseket. A miniszterelnök búcsúzóul azt mondta, hogy mozgósítani indul, és reménykedik a győzelemben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb