Mindenmás

Egyre csak gyűlnek a bírságok rajta: még mindig a Dáni utcában parkol a “mobil drogtanyaként” használt gazdátlan autó

Hónapok óta áll egy elhagyatott Audi A3 típusú személyautó a Dáni utcában, írtuk meg korábban Olvasóink beszámolója alapján. Most újabb olvasói képeket kaptunk az érintett járműről, melyen egyre csak gyűlnek a bírságok, viszont továbbra is gazdátlanul áll a belváros közelében, röpke 200 méterre a Dugonics tértől.

Mint korábban Olvasóink jelezték nekünk, a probléma nem is igazán csak annyi, hogy rontja az utca összképét, hanem, hogy most már fel is törték azt, és rendre kábítószerrel élő személyek járnak oda “belőni” magukat.

Olvasónk beszámolója szerint az autót nemrég feltörték, és a kábítószeresek vették birtokba. Fényes nappal, délután látta őket kiszállni az autóból és sajnos nem ez volt az első eset, gyakorlatilag most már “mobil drogtanyának” használják egyesek.

FOLYAMATBAN VAN AZ ÜGY INTÉZÉSE

Korábbi érdeklődésünkre a Közterület-felügyelet azt a tájékoztatást adta, hogy a szóban forgó roncsautóról a Közterület-felügyelet munkatársai tudomással bírnak, az ügy intézése folyamatban van. A járműtárolással kapcsolatos önkormányzati hatósági ügyekben első fokon a jegyző jár el. Ilyen esetben a közterület-felügyelő értesítést hagy a szélvédőn, miszerint 10 nap elteltével visszaellenőrzést fog végezni, és amennyiben a jármű változatlanul ugyanazon a helyen található, akkor a közterület-felügyelő közigazgatási hatósági eljárás lefolytatását kezdeményezi.

Az eljárás megindításáról a hivatal végzést küld ki, ezzel egyidőben hivatalos írásbeli tájékoztatást kap a jármű üzembentartója arról, hogy a gépjárművet távolítsa el a közterületről, ellenkező esetben határozat útján elrendelésre kerül a jármű elszállítása. A határidők eredménytelen eltelte esetén a közterület-felügyelő végrehajtja a határozatban foglaltakat, azaz az üzembentartó költségére foganatosítja az elszállítást. A döntés meghozatalára vonatkozó ügyintézési határidő a teljes eljárásban 60 nap. A gépjármű elszállításának időpontja függ attól is, hogy a hatóság döntéseit a címzett üzembentartó átveszi-e vagy a címzett ismeretlen, elköltözött; akadályozott kézbesítés esetén hirdetményi kézbesítésre van szükség” – írták, vagyis jelenleg ez a folyamat zajlik a fent is említett autóval.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb