Mindenmás

Fényes nappal használják “mobil drogtanyának” az egyik elhagyatott autót Szegeden, mindezt röpke 200 méterre a Dugonics tértől (frissítve)

Hónapok óta áll egy elhagyatott Audi A3 típusú személyautó a Dáni utcában. Olvasónk beszámolója szerint a kocsinak már leengedtek a kerekei és telis-tele van parkolási büntetésekkel. Olvasónk szerint a probléma nem is igazán csak annyi, hogy rontja az utca összképét, hanem, hogy most már fel is törték azt, és rendre kábítószerrel élő személyek járnak oda “belőni” magukat.

Hónapok óta rostokol egy Audi A3-as a Dáni utcában, röpke 200 méterre a Dugonics tértől. Jó sok parkolási bírság van már rajta, a kerekei le vannak eresztve, látszik, hogy hónapok óta senki sem nyúlt hozzá. Olvasónk beszámolója szerint az autót nemrég feltörték, és a kábítószeresek vették birtokba.

FÉNYES NAPPAL IS ÜZEMEL A DROGTANYA

Mint olvasónk írta, tegnap, azaz kedden fényes nappal, délután látta őket kiszállni az autóból és sajnos nem ez volt az első eset, gyakorlatilag most már “mobil drogtanyának” használják egyesek.

Az üggyel kapcsolatban érdeklődtünk a rendőrségnél, illetve a Közterület-felügyeletnél is, hiszen mindenki érdeke az lenne, hogy mielőbb elszállítsák a szóban forgó autót a Dáni utcából. Amint válasz érkezik, frissítjük cikkünket!

FRISSÍTVE: MEGÉRKEZETT A POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁLASZA, FOLYAMATBAN VAN AZ ÜGY INTÉZÉSE

Cikkünk megjelenését követően az önkormányzat is válaszolt a feltett kérdéseinkre. Levelükben így írtak:

“A szóban forgó roncsautóról a Közterület-felügyelet munkatársai tudomással bírnak, az ügy intézése folyamatban van. A közterület-felügyelő a hatósági jelzéssel ellátott, azonban érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező (lejárt műszaki érvényességű és/vagy forgalomból kivont) gépjárművek közterületen történő tilos tárolása ügyében az alábbiak szerint jogosult eljárni:

A fenti gépjárművek közterületen történő tilos tárolása esetén közigazgatási hatósági eljárás lefolytatása válhat szükségessé az üzembentartóval szemben. Az eljárásra a közgyűlési rendelet ad felhatalmazást, az eljárásban alkalmazni kell az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény rendelkezéseit. A járműtárolással kapcsolatos önkormányzati hatósági ügyekben első fokon a jegyző jár el. Ilyen esetben a közterület-felügyelő értesítést hagy a szélvédőn, miszerint 10 nap elteltével visszaellenőrzést fog végezni, és amennyiben a jármű változatlanul ugyanazon a helyen található, akkor a közterület-felügyelő közigazgatási hatósági eljárás lefolytatását kezdeményezi.

Az eljárás megindításáról a hivatal végzést küld ki, ezzel egyidőben hivatalos írásbeli tájékoztatást kap a jármű üzembentartója arról, hogy a gépjárművet távolítsa el a közterületről, ellenkező esetben határozat útján elrendelésre kerül a jármű elszállítása. A határidők eredménytelen eltelte esetén a közterület-felügyelő végrehajtja a határozatban foglaltakat, azaz az üzembentartó költségére foganatosítja az elszállítást. A döntés meghozatalára vonatkozó ügyintézési határidő a teljes eljárásban 60 nap. A gépjármű elszállításának időpontja függ attól is, hogy a hatóság döntéseit a címzett üzembentartó átveszi-e vagy a címzett ismeretlen, elköltözött; akadályozott kézbesítés esetén hirdetményi kézbesítésre van szükség” – írták, vagyis jelenleg ez a folyamat zajlik a fent is említett autóval.

FRISSÍTVE 2.0: A RENDŐRSÉGRE NEM ÉRKEZETT BEJELENTÉS

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy a rendőrségre nem érkezett bejelentés az üggyel kapcsolatban. Arra kérnek mindenkit, hogy

aki szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetését észleli, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón!

TAVALY MÁR ÖSSZEGYŰJTÖTTÉK A RONCSAUTÓK EGY RÉSZÉT

Rengeteg Szegeden rostokló, elhagyatott autóról írtunk az utóbbi évben, és tavaly elkezdték őket összeszedni. Több mint fél évig állt egy Alfa Romeo a Felső Tisza-parton, de egy BMW is ácsorgott a Cserepes soron, míg a Vedres utcában egy Ford Mondeo, a Budai Nagy Antal utcában pedig két összetört autó árválkodott. Augusztusban viszont az SZKT sorra vitte el a roncsautókat Szegeden. A roncsautókat az elszállítás után a telephelyen 6 hónapig tárolják, ennyi ideje van a tulajnak kiváltani a kocsiját, az elszállítási és tárolási díj megfizetése után. Amennyiben nem jelentkezik a tulajdonos, úgy a bontóba kerül a szóban forgó jármű.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb