Mindenmás

Katonai ügyész volt korábban a férfi, aki brutálisan meggyilkolta a feleségét Szegeden

Ma reggel elkezdődött annak a szegedi férfinak a pere a Szegedi Törvényszéken, aki 2022 őszén közös lakásukban fojtotta meg alvó feleségét – írtuk meg a délelőtti órákban. A 47 éves elkövetőről – aki úgy ölte meg élete párját, hogy közben gyermekük a szomszéd szobában aludt – az esti órákra az is kiderült, hogy egy volt katonai ügyészről van szó.

A tragédia 2022 novemberében következett be, a vádlott – aki pszichés problémái miatt gyógyszereket is szedett – a feleségével és közös gyermekükkel Szeged-Rókuson lévő társasházi lakásukban tartózkodtak, amikor a kora éjszakai órákban vitatkozni kezdtek kapcsolatukról. A szóváltást követően az asszony a hálószobába ment, majd elaludt.

A férfi éjfél után alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg az asszony meg nem halt.

Közös gyermekük közben a lakás másik szobájában aludt, és nem vette észre a történteket. November 16-án este a vádlott bement a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol bejelentette, hogy megölte feleségét. A lakásba kimenő rendőrök megtalálták a holttestet.

Az RTL Híradó úgy tudja, a 47 éves elkövető egy volt katonai ügyész.

A szakértői vélemény szerint a férfi tette elkövetésekor súlyos és mélyreható személyiségzavarban, az elmeműködés olyan kóros állapotban szenvedett, amely enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy cselekménye következményét felismerje, illetőleg e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb