Közélet

Magyar Péter elnézést kért, és lezártnak tekinti az ATV-s botrányát!

Az ATV-n történt botrány után Magyar Péter elnézést kért közösségi oldalán. A TISZA Párt alelnöke szerint a televízió eljárása elfogadhatatlan volt, de lezártnak tekinti az ügyet, és elnézést kért mindenkitől, akit esetleg megbántott a nyilatkozataival.

Az elmúlt napokban nagy port kavart Magyar Péter, a TISZA Párt alelnökének szereplése az ATV-n. Az Egyenes Beszéd című műsorban kitört botrány élénken foglalkoztatta a közvéleményt, a szegedieket is és sokan találgatták, mi lesz az eset következménye. Magyar Péter most közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben elnézést kért azoktól, akiket esetleg megbántott, és lezártnak tekinti az ügyet.

Magyar Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában élesen bírálta a televíziót, amiért szerinte nem kapott lehetőséget a választási eredmények és a TISZA Párt jövőbeni terveinek bemutatására. Rónai Egon az Egyenes Beszéd műsorvezetője egy “ajándékot” nyújtott át, ami egy mappa volt, benne a bizonyíték, hogy Magyar Péter állításával ellentétben milyen sokszor hívták a az ATV-be, amire sokszor nem is válaszolt. Az élő adásban kialakult feszültség után Magyar Péter elhagyta a stúdiót, ami tovább fokozta az incidens körüli felháborodást​.

A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben Magyar Péter kifejtette, hogy bár az ATV eljárása elfogadhatatlan volt, a nézők és a párt szavazói miatt békejobbot nyújtott. „Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek” – írta. Emellett hangsúlyozta, hogy a TISZA Párt támogatja a vallásszabadságot, és soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat politikai vagy hitbéli meggyőződésük miatt​. Ezt azért kellett megtennie, mert Kocsi Ilona, a MUOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) elnöke a Media1 megkeresésére azt válaszolta, hogy a vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza az érintett beleegyezése nélkül, az a személyiségi jog mellett minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is megsérti. “Lehet olyan kivételes helyzet, amikor a vallási hovatartozás perdöntő lehet egy vitában, s erről akkor tudhat a vitázó fél, s adott esetben a nyilvánosság is, de most nem erről van szó.”

Az eset arra is rámutatott, hogy a politikai közéletben mekkora feszültségek húzódnak a különböző médiumok és politikai szereplők között. Magyar Péter kijelentette, hogy ha hasonló helyzet adódna, ismét elhagyná a stúdiót, ezzel is kifejezve tiltakozását a „propaganda megrendelésére” történő műsorvezetői eljárások ellen​.

Magyar Péter bejegyzése arra is rávilágított, hogy a TISZA Párt nem csak politikai, de társadalmi szinten is fontos szerepet kíván betölteni, és célja, hogy támogassa az egyházakat és a vallásszabadságot. Az alelnök hozzátette, hogy a HIT Gyülekezete gratulációját nagyra értékeli, és biztosította a gyülekezet tagjait arról, hogy számíthatnak a TISZA Párt támogatására.

Az ATV-vel való konfliktus és annak következményei újabb fejezetet nyitottak Magyar Péter politikai pályafutásában, és rávilágítottak arra, hogy a nyilvános szereplések és nyilatkozatok milyen mély hatást gyakorolhatnak a közvéleményre és a politikai közéletre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb