Szegedi ArcokVideo365

Fedd le a háztartásod teljes fogyasztását az AlphaSun napelemeivel, akik mindössze másfél hónap alatt varázsolják az otthonodba a rendszert

Emlékeztek még, amikor pár héttel ezelőtt egyenesen a NOVA tetejére repítettünk benneteket? A sors most úgy hozta, hogy ismét összefutottunk Telc Edével, az AlphaSun ügyvezető igazgatójával, ha pedig már találkoztunk, utunk rögtön két családi házhoz vezetett. Azt már múltkor megtudtuk, hogyan muzsikálnak és térülnek meg a napelemes rendszerek egy olyan nagy beruházás esetében, mint a NOVA (tökéletesen), így most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a helyzet a lakossági szegmens esetében, ezt rögtön két helyszínen is teszteltük.

Alig pár nappal ezelőtt adott át egy fullosan felszerelt, 10 kW-os napelem-rendszert Telc Ede és az Alpha Sun csapata Újszegeden, amely ráadásul öntisztító is. A napelemrendszer Huawei inverterrel van ellátva, melynek köszönhetően a rendszer akár akkumulátorral is bővíthető, amennyiben van erre igény a tulajdonos részéről. Persze az inverternek nem csak ez az egy előnye van, ugyanis elképesztően könnyen követhető, a felhasználó ezáltal pontosan látja, hogy a napelem mennyi energiát termelt, akár forintra pontosan is – magyarázta nekünk Ede.

EGY-MÁSFÉL HÓNAP ALATT VÉGEZNEK A NAPELEMEK TELEPÍTÉSÉVEL

Noha a közösségi médiában rengeteg teória terjed a napelemekkel kapcsolatban, az AlphaSun ügyvezető igazgatója biztosított bennünket arról, hogy a napelemes beruházás bizony megéri. Főleg akkor, ha Ede vállalkozását bízod meg a napelem telepítéssel, akiknek az egyik legnagyobb előnye a gyorsaság, köszönhetően a nagy állományuknak és raktárkészletüknek. Az AlphaSun csapata egy hét alatt felméri a terepet, majd ha ez megvan, rövid időn belül érkezik az árajánlat is. A napelemrendszer tervezésével szintén pár nap alatt megvannak, majd leadják az igénybejelentést, annak jóváhagyása után pedig rögtön neki is esnek a napelemrendszer telepítésének. Mint ahogyan Ede mesélte nekünk, a matek ezzel arra jön ki, hogy mindössze egy-másfél hónap alatt befejezik a napelemek telepítését.

ÁRAJÁNLATOT KÉRTEK, EGY HÓNAP MÚLVA PEDIG MÁR TERMELT IS A NAPELEMRENDSZER

A következő helyszínünk Tápé, ahol egy nemrég megépített családi házat látogattunk meg, itt is az AlphaSun csapata vállalta be a napelemrendszer kiépítését. A paraméterek majdnem ugyanazok, egy 8 kW-os rendszerről beszélünk, hibrid Huawei inverterrel és szintén öntisztítóak, amely elősegíti a termelést. A ház tulajdonosát, Ádámot is elcsíptük pár szóra, aki elmondta nekünk, hogy azért esett a választása az AlphaSun-ra, mert időben, gyorsaságban és árban is megfelelőnek találta az ajánlatukat. A kedvező feltételek miatt saját önerőből finanszírozták a dolgot, abban a hónapban, amikor Edééktől megkapták az árajánlatot, már a panelok és a rendszer is felkerült a házuk tetejére, mindössze fél hónapra rá pedig már termelt is a napelemrendszerük.

TELJES MÉRTÉKBEN LEFEDI A FOGYASZTÁST A 8KW-OS RENDSZER

Volt egy kérdésünk, amit egyszerűen nem tudtunk kikerülni: arról érdeklődtünk Ádámnál, hogy mennyire elég a 8 kW-os rendszer a ház tetején. A ház tulajdonosa egyszerűen fogalmazott:

A fentebb említett rendszer teljes mértékben lefedi a fogyasztásukat, ráadásul még túl is termel, melynek köszönhetően egy elektromos autót is tudnak róla üzemeltetni.

Ráadásul a túltermelés olyan mértékű, hogy ha a jövőben még egy nagyobb fogyasztót szeretnének, azzal sem lesz gondjuk – mesélte nekünk Ádám. Ezek után nem csoda, hogy ő is csak azt sajnálta, hogy nem döntöttek hamarabb a napelemek telepítése mellett. A teljes interjúnkat, Ádámmal, Edével és Juhász Józseffel, az AlphaSun munkatársával – aki egyébként mindent elmagyaráz a Huawei inverter működésével és kezelésével kapcsolatban – itt találod videós formában:

Az Alpha Sun kulcsra kész napelem-rendszereit online IDE KATTINTVA találod, telefonon pedig a +3630 182 – 7071 számon tudsz szaktanácsadást kérni. A napelem rendszerek teljeskörű kivitelezésén felül a cég vállal gyenge és erősáramú kivitelezéseket, mind lakossági, mind pedig ipari szegmensben, illetve kamera rendszerek kiépítésében is bátran keresheted őket.

A korábbi cikk plusz videó kombinációnkat, a NOVA tetejéről, az AlphaSun ügyvezető igazgatójával pedig itt tekintheted meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb