Szegedi Arcok

Önzetlenségből ötös: vendégül látta az A2 GastroCaffé az ÁGOTA Közösség nevelőszülős családjait

Egy szegedi kávézó látta vendégül az ÁGOTA Közösség nevelőszülős családjait. A vendéglátóhely terasza megtelt gyermekkacajjal, hiszen három család fogyaszthatta el a villásreggelit az A2 Gastro Cafféban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. 

Mint kiderült, az A2 Gastro Caffé azzal kereste meg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót, hogy elismerése és csodálata jeléül, amit éreznek a hivatás vállalók iránt, szeretne vendégül látni néhány családot. Egy brunch-ra vagyis késői reggelire volt hivatalos három olyan család, akik családjukból kiemelt gyermekek előtt nyitották ki otthonuk és szívük kapuját.

BÜSZKESÉG A NEVELŐSZÜLŐSÉG

“Olyan családokat választottunk, akik kiválóan végzik ezt a hivatást, büszkék arra, hogy nevelőszülők és jó példakánt szolgálhatnak mások számára” – mondta az eseményen Szécsényi Sándor területi igazgató. Azt is kiemelték, hogy nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést.

ÖRÜLTEK A LEHETŐSÉGNEK

A meghívott családok aktívan részt vesznek a nevelőszülői hivatás népszerűsítésében. Kürti Éva, édesanyja és sógora is nevelőszülő, ő maga 2011-ben lett az. Tiszaalpárról érkeztek férjével, nevelt gyermekei mellett két saját fiúk is velük jött Szegedre. “Mi nagyon sokat kirándulunk, rendszeresen járunk a Bükkbe, Balatonra együtt mindannyian. Szeretünk menni és fontosnak tartom, hogy a gyermekek megtapasztalják milyen egy étteremben enni, vagy szállodában aludni. Ezért nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és örömmel jöttünk” – hangsúlyozta.

ÖRÖMET SZEREZNEK

Talmácsi Ádám az A2 Gastro Caffé tanácsadója elmondta, mindig is szívügyük volt a társadalmi felelősségvállalás. “Nagyon örülünk hogy betekintést nyerhetünk a nevelőszülős családok életébe, tudjuk ez a meghívás csak egy kis szelet, ám reméljük örömet szereztünk nektek ezzel” – köszöntötte őket.

A békési Fehér Viktória öt gyermekről gondoskodik férjével, Szegedre saját fia is elkísérte. “Mi is sokat kirándulunk, idén először megyünk külföldre a gyermekekkel. Nagyon örülünk minden programnak, amelyet az ÁGOTA Közösség szervez, és igyekszünk is részt venni rajtuk, mert így még több élményt tudunk biztosítani a gyermekeknek” – magyarázta.

Ocskó Zoltán és felesége a Csongrád-Csanád vármegyei Bordányban élnek, most öt vér szerinti családját nélkülöző gyermekről gondoskodnak, köztük a 7 éves hármasikrekről. “Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél többen legyenek nevelőszülők, hiszen rengeteg hozzájuk hasonló gyermek vár szerető családra. Mi is úgy lettünk nevelőszülők, hogy betekintést nyerhettünk egy nevelőszülős család életébe, és akkor döntöttünk úgy, mi is azok leszünk” – magyarázott a kezdetekről Ágnes.

Fotók: Gémes Sándor. Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb