Sport

Szakadó esőben is helyt álltak a magyarok a kajak-kenu EB-n Szegeden: ketten is döntőbe jutottak a SUP technikai számában

Szabó Zénó és Kocsis Csillag bejutott a nyolcas döntőbe a SUP technikai számában a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

A vasárnapig tartó kontinensviadal szerdai nyitónapja teljes egészében az újonc szakágé, a stand up paddling, röviden SUP, azaz az állva evezés most először szerepel az Eb programjában.

A TECHNIKAI SZÁM ELŐCSATÁROZÁSAIVAL INDULT A VERSENY

Elsőként a technikai szám előcsatározásait rendezték meg az esős Maty-éri pályán. Ebben egy 1000 méteres kört teljesítenek a résztvevők úgy, hogy a táv során öt bóját is meg kell kerülniük. A fordulók közül most három balos és két jobbos volt. A nyolcas döntőig az előfutamon, a negyed-, majd középdöntőn át vezetett az út a nyílt versenyben, amelybe a válogatottba jelölt öt hazai SUP-oson kívül további magyarok is neveztek.

SZABÓ ZÉNÓ ÉS KOCSIS CSILLAG BEVEREKEDTÉK MAGUKAT A FINÁLÉBA

A fináléba közülük végül a válogatott Szabó Zénónak és Kocsis Csillagnak sikerült beverekednie magát. Előbbi egy negyedik hellyel nyitott, majd megnyerte a negyeddöntőjét, a középdöntőben pedig a harmadik helyen futott be. Az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Kocsis előfutam-győzelemmel mutatkozott be, a negyeddöntőben harmadik, a fináléba jutásért rendezett középdöntőben pedig második lett. Slekta Réka és Varga Zsuzsanna a B döntőbe kvalifikálta magát.   

A technikai szám fináléit szombaton rendezik.

Forrás: MTI

Fotók: kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb