Közélet

Több száz munkavállalójának tartozik a MÁV, a szakszervezet Lázár Jánostól kért segítséget (frissítve)

Összesen közel hatszáz dolgozó várja hónapok, de akár évek óta, hogy a MÁV kifizesse a többletmunka után, különféle projektekben, szerződés alapján vállalt munkák után járó díjakat, írta meg a Telex a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerdai közleménye alapján.

A cégvezetés a székház költöztetésében külön megállapodás alapján feladatot vállalt dolgozói mellett tartozik még olyanoknak is, akik 2023-ban vagy még korábban szerződtek pluszmunkára a MÁV-val. A VSZ többször követelte az érintettek jogos pénzét, ám ígéreteknél többet nem kaptak a vezetőségtől.

LÁZÁR JÁNOSTÓL KÉRTEK SEGÍTSÉGET

A szervezet végül, miután a napokban ismét felvetett problémára megint a szokásos válasz érkezett, úgy döntött, Lázár János építési és közlekedési minisztertől kér segítséget. „Ezek a kollégák maradéktalanul teljesítették a szerződésben foglalt munkát, ezért jogosan elvárják, hogy határidőre megkapják a szintén szerződésben rögzített ellenértéket” – érvel a miniszternek írt levelében is Meleg János.

A VSZ elnöke végtelenül felháborítónak tartja, hogy a fizetés halogatásával megalázó helyzetbe hozza a cég éppen azokat, akik a vasút iránti lojalitásból hajlandóak voltak a vállalat számára fontos és sürgős munkákat a szabadidejükben elvégezni, írja a közlemény.

EGYRE TÖBBEN ELVESZÍTHETIK A CÉG IRÁNTI LOJALITÁSUKAT

Az elnök levelében leszögezte: reméli, Lázár János is fontosnak tartja, hogy az elvégzett munkáért mielőbb – bár már így is eléggé megkésve – jogos pénzükhöz jussanak az érintett vasutasok. Meleg János szerint ugyanis az ilyen bánásmód miatt egyre többen elveszíthetik a cég iránti lojalitásukat.

FRISSÍTVE: A MÁV CÁFOL

Mint az MTI megírta, a MÁV a honlapján megjelent közleményében határozottan cáfolta a szakszervezet állításait. Mint írják: a MÁV Zrt. minden megrendelt és elvégzett munkát – a teljesítésigazolásra és a kifizetés jóváhagyására vonatkozó folyamatot követően – kifizet az arra jogosult munkatársaknak. Továbbá nincsenek olyan, a költözéssel összefüggő megállapodások, amelyeket ne teljesítettek volna – tették hozzá.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb